Εκ των αποτελεσμάτων, έτσι φαίνεται: Τρία-δύο τα δεύτερα του Ατρόμητου στο «Καραϊσκάκης» ο Νικοπολιδης και αντίο το αήττητο.

Τρία-μηδέν από τη Βέροια της Ισπανίας ο Μίτσελ και καταπώς φαίνεται αντίο Ευρώπη (το βαρύτερο σκορ της σεζόν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού). Η εύκολη ανάγνωση του ματς είναι το ανάθεμα στον Γερμανό χασάπη που έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι, απέβαλε τον Αμπντούν στο 28' και έσφαξε τους «ερυθρόλευκους» στο γόνατο. Η δυσάρεστη και επώδυνη ανάγνωση είναι να ψάξεις να βρεις τι έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, μέχρι και το 28' που έπαιζε με έντεκα, απολύτως τίποτα. Θεωρητικά βέβαια με έντεκα γιατί ο Χολέμπας σε όλο το ματς (όπως και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) ήταν απών. Πρώτη διπλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 58', από δύο στημένα και το δοκάρι του Μανωλά, που ακόμα ψάχνει να βρει τον Μάρτινς στη φάση του γκολ. Πώς προέκυψε όμως αυτή η συντριβή; Σαφώς όταν παίζεις από το 28' με δέκα και χάνεις στο 39' με 2-0 είναι δύο σημαντικοί παράμετροι. Να μην ξεχνάμε όμως δεν έχεις απέναντί σου κανένα θηρίο.

Μία ομάδα της σειράς είναι η Λεβάντε, που είχε ένα μίνιμουμ πλάνο στην άμυνα και μία μίνιμουμ τακτική με τις κόντρα επιθέσεις. Η ανυπαρξία του Ολυμπιακού είναι που έκανε τόσο απλή και εύκολα τη δουλειά της. Είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο όταν πηγαίνεις για το καλύτερο να σου προκύπτουν τα χειρότερα.

Αυτό έπαθε ο Ολυμπιακός με την απόλυση του Ζαρντίμ. Και με τον Πορτογάλο η ομάδα έβγαζε προβλήματα, αλλά είχε αυτό που λέμε τη «σειρά» της. Υπήρχε (σωστό ή λάθος) ένα σχέδιο. Ενα μόνιμο σχήμα και μία συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίαζε, αλλά εν δυνάμει ήταν αποτελεσματικός.

Με τον Νικοπολίδη ουσιαστικά δεν υπήρχε προπονητής. Ο Μίτσελ, που σαφώς και δεν μπορεί να κριθεί από τα δύο πρώτα παιχνίδια, θέλησε ευθύς εξαρχής να κάνει τα δικά του: Απέρριψε τον Ντιακιτέ για δεξί μπακ. Καθιέρωσε τον Φέισα. Πέταξε και από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης καταρχήν στην Τρίπολη τον Φετφατζίδη και χθες τον Βλαχοδήμο.

Τίποτα από όλα αυτά δεν του βγήκε και δεν λειτούργησε χθες. Ο μέτριος Ολυμπιακός του Ζαρντίμ έγινε ακόμα χειρότερος. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, στην Ευρώπη τουλάχιστον έκανε το διπλό με τη Μονπελιέ και έχασε εκτός έδρας από τη Σάλκε στο γκολ. Το 3-0 από τη Λεβάντε, ανεξάρτητα από τα σφυρίγματα του διαιτητή, είναι πολύ βαρύ.

Πηγή: Goal