Παρ΄ όλα αυτά ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να το προσπαθήσει αύριο με αντίπαλο τη Λεβάντε.

Και θα το προσπαθήσει χωρίς τον τιμωρημένο Αμπντούν και ίσως και τον Μέγερι, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί στο παρά πέντε.

Η Λεβάντε δεν αποτελεί κάποιο μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα στην Ευρώπη, αλλά είναι μια ομάδα που έχει μάθει να επιβιώνει δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Αν ο Ολυμπιακός δεν δεχθεί γκολ σε μία από τις κόντρες της Λεβάντε, δεν αποκλείω να καταφέρει να καταφέρει να κάνει την υπέρβαση. Έστω και μέσω της διαδικασίας της παράτασης.

Για να φτάσει μέχρι εκεί όμως, ο Μίτσελ θα πρέπει να παρατάξει μια ισορροπημένη σε άμυνα, κέντρο και επίθεση ομάδα. Ο Ισπανός, αν και είναι λίγες ημέρες στον Ολυμπιακό, δείχνει να μαθαίνει γρήγορα το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Για να έχει ισορροπία ο Ολυμπιακός, θεωρώ ότι ο Μανιάτης πρέπει να αγωνιστεί στα χαφ και όχι δεξιά στην άμυνα. Εκεί μπορεί να παίξει ο Μοντέστο και να παίρνει βοήθειες από τον Βλαχοδήμο που θα είναι μπροστά του.

Στα στόπερ ο Μανωλάς και ο Κοντρέρας δεν αλλάζουν, ενώ αριστερά στην άμυνα θα είναι καλύτερα να παίξει ο Λυκογιάννης παρά ο Χολέμπας, ο οποίος μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως αριστερός μεσοεπιθετικός.

Έτσι και ο Λυκογιάννης θα έχει κάλυψη, αφού ο Χολέμπας έχει δυνάμεις να επιστρέφει και η επίθεση του Ολυμπιακού θα κερδίσει μέτρα, ταχύτητα και σέντρες στην περιοχή.

Αν υποθέσουμε ότι ο Μασάντο είναι μέσα στα πλάνα του Μίτσελ, τότε η δυσκολία της επόμενης επιλογής αφορά στους Φέισα και Ιμπαγάσα. Στην κορυφή λογικά θα είναι ένας εκ των Τζιμπούρ ή Μήτρογλου.

Αν ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση, τότε δεν γίνεται να μη δώσει την ευκαιρία στον ΙΜΠΑΓΑΣΑ να ξεκινήσει τον αγώνα.

Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει τις σωστές μπαλιές και στα πρώτα 45 λεπτά να έχει κάνει ο Ολυμπιακός ένα ή δύο γκολ. Μετά ας τον κάνει ο Μίτσελ αλλαγή.

Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τον Ιμπαγάσα αντί του Μασάντο και τον Σιόβα (αντί του Φέισα) ως δεύτερο κόφτη δίπλα στον Μανιάτη για να δώσω ύψος στην ομάδα και την δυνατότητα σε Βλαχοδήμο και Χολέμπας να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα ψηλά παρέα με Τζιμπούρ ή Μήτρογλου και Ιμπαγάσα.

Αυτές όμως, είναι δικές μου σκέψεις και απλά τις μοιράζομαι μαζί σας. Ο Μίτσελ ξέρει καλύτερα και μακάρι να του βγουν οι κινήσεις του το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: pamesports.gr