Μόλις στο 10` ο Λάμπαρντ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, αλλά η Βασιλεία ισορρόπησε μάλιστα ο Σαλάχ αστόχησε σε τετ-α-τετ κι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αυτή πάντως ήταν η προειδοποιητική, αφού στις καθυστερήσεις ο Στόκερ του έβγαλε την κάθετη κι εκείνος απέναντι στον Τσεχ, έγραψε το 1-0 για τους Ελβετούς, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στην πρόκριση!

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι σοβαρεύτηκε και "καθάρισε σε 10`! Ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Ζόμερ στο σουτ του Λάμπαρντ και προ κενής εστίας ισοφάρισε. Πριν καν-καν συνέλθουν οι Ελβετοί, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά, με τον Μόουζες να πλασάρει εύστοχα τον αντίπαλο γκολκίπερ για να γράψει το 3-1 με γκολάρα με το αριστερό ο Νταβίντ Λουίζ!

Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν κι άλλο, όμως ο Φράι… ισοφάρισε τα δοκάρια. Το τελευταία 20 λεπτά… έφυγαν χωρίς πολλά-πολλά και τους «μπλε» να φτάνουν άνετα στον τελικό!  

Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε 3-1

Το γρήγορο γκολ του Γκαϊτάν στο 9` δεν έφτανε για την Μπενφίκα από τη στιγμή που η Φενέρ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει μέσα στην Πορτογαλία με το πέναλτι του Κάουτ στο 23'. Για αυτή τη φάση οι Πορτογάλοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται καθώς υπήρχε οφ σάιντ, πριν η μπάλα σταματήσει στο χέρι του Γκαράι.

Οι Λουζιτανοί είχαν άμεση απάντηση και με τον εξαιρετικό στράικερ Όσκαρ Καρντόσο κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 2-1. Ο Παραγουανός επιθετικός προσποιήθηκε με βλέμμα και σώμα για σουτ στα δεξιά της εστίας του Βολκάν, χάιδεψε την μπάλα προς τα αριστερά και το 2-1 έβαλε... φωτιά στο Λουζ.

Το σκορ πρόκρισης ήρθε πάλι από τον Παραγουανό που εκτέλεσε από κοντινή απόσταση στο 66' τον Βολκάν και το 3-1 έδωσε στην Μπενφίκα το εισιτήριο για το Άμστερνταμ.

Το προβάδισμα πρόκρισης των "Αετών" διατηρήθηκε με σχετική ευκολία από την πορτογαλική ομάδα καθώς από το 66' και μέχρι το φινάλε η Φενέρ ήθελε γκολ αλλά δεν έβρισκε τρόπο να επιτεθεί και να απειλήσει τον Αρτούρ.

Το 3-1 της Τσέλσι κόντρα στην Βασιλεία!



Salah από Counterpoint1



Torres 1-1 από Counterpoint1


Moses 2-1 από Counterpoint1

WOW David Luiz από Counterpoint1
 

Το 3-1 της Μπενφίκα κόνρα στη Φενέρ!