Έναν τελικό, που πραγματικά «πουλάει» και αγωνιστικά, αλλά και από πλευράς ονομάτων. Με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων χρόνων, και μπαίνοντας στον δεύτερο και πιο κρίσιμο κύκλο της διοργάνωσης, του γίνεται το χατίρι.

Μπενφίκα-Τσέλσι, δυο τεράστιες ομάδες, με ιστορία και τρόπαια, και η παρουσία της κατόχου του Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά και η αγωνιστική τους εικόνα, εγγυώνται μια συναρπαστική βραδιά στο Άμστερνταμ και ένα ματς, που θα θελήσουν να δουν, εκτός από τους οπαδούς και οι ουδέτεροι.

Η επιτυχία του εγχειρήματος του Γιουρόπα Ληγκ, περνούσε από δύο άξονες: την αγωνιστική καταξίωση και την οικονομική ενίσχυση των ομάδων. Και αν για το δεύτερο, είναι αποκλειστικά θέμα βούλησης της ΟΥΕΦΑ και των χορηγών, να ανοίξουν την κάνουλα, για να πείσουν τους «μεγάλους συλλόγους», ότι αξίζει να διεκδικούν και αυτό το τρόπαιο, εάν για κάποιο λόγο αποτύχουν στο Τσάμπιονς Ληγκ, για το πρώτο ο τελικός του Αμστερνταμ βάζει ένα λιθαράκι.

Διότι καλά τα Ατλέτικο Μ.- Φούλαμ ή Ατλέτικο Μ.- Μπιλμπάο, αλλά δίχως να αφήνουν την γεύση του «αμφίρροπου», που πρέπει να έχει ο κάθε τελικός. Πόσο μάλλον εκείνο το Πόρτο-Μπράγκα, που είχε λήξει, πριν καν αρχίσει.

Το βράδυ όμως της 15ης Μαϊου, ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την τελική έκβαση του αγώνα. Ούτε καν προβάδισμα ξεκάθαρο, δεν μπορείς να δώσεις, στον έναν ή τον άλλον. Κάθε ομάδα έχει τα δυνατά της στοιχεία αλλά και τις αδυναμίες της, που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος της.

Και θα είναι και το καλύτερο πρόγευμα για την ΟΥΕΦΑ, ενόψει της μεγάλης βραδιάς στο Λονδίνο και του Γερμανικού εμφυλίου στον τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ.

Πηγή: pamesports.gr