Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Αστέρας Τρίπολης και Ραπίντ Βιέννης, καθώς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 27' με τον Ζησόπουλο, ωστόσο στο 31' από ανόητο πέναλτι του Λισγάρα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπόιντ, έγινε το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο μέρος πάντως ο Αστέρας άξιζε το δεύτερο γκολ, καθώς έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες...

Από τα... ωραία της βραδιάς η ατμόσφαιρα του γηπέδου, με τους φίλους της Ραπίντ (στους οποίους υπήρχαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού λόγω της αδελφοποίησής τους) να βρίζουν στα ελληνικά τον Ολυμπιακό και τον Μποροβήλο.

Γκολ από την... Λιβαδειά και «χαζό» πέναλτι

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε... ψαρωμένος στο ευρωπαϊκό του ραντεβού, με συνέπεια στο πρώτο τέταρτο η Ραπίντ Βιέννης να μοιάζει με... Μπαρτσελόνα! Οι Αυστριακοί απείλησαν μόλις στο 5' με τον Χόφμαν, ενώ στο 16' ο Μπόιντ για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα για να την στείλει στην κενή εστία. Μετά το 20' πάντως οι Αρκάδες ανέβασαν ρυθμούς, ισορρόπησαν το ματς και στο 31' βρήκαν και δίχτυα! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο, ο πρώην αρχηγός του Λεβαδειακού, Γιώργος Ζησόπουλος, πετάχτηκε και από κοντά έκανε το 1-1!

Το γήπεδο πήρε... φωτιά, ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Λισγάρας έσπρωξε χωρίς λόγο μέσα στην περιοχή τον Μπόιντ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο ίδιος παίκτης από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ανώτερος, αλλά χωρίς γκολ...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος. Από τα πρώτα λεπτά μπήκε πολύ δυνατά, έκλεισε στο μισό γήπεδο την Ραπίντ και έχασε συνεχόμενες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ. Ξεκίνησε με το φάουλ του Κάφα που πέρασε ελάχιστα άουτ, ακολούθησαν τρεις (!) κεφαλιές του Λισγάρα από τη μικρή περιοχή που δεν βρήκαν στόχο, ενώ το... επιθετικό κρεσέντο ολοκληρώθηκε με τον Ντε Μπλάσις να απειλεί με γυριστή κεφαλιά από το μισό μέτρο και τον Νοβότα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Μετά το 70' πάντως ο Αστέρας κουράστηκε, έριξε ρυθμούς και η Ραπίντ κατάφερε σιγά – σιγά να βγει από την περιοχή της. Απείλησε με κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό του Πέτσου στο 67', ωστόσο το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Το σκορ δεν είναι το καλύτερο για τους Αρκάδες, ωστόσο η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, σίγουρα μπορεί να φέρει πρόκριση εκτός έδρας...






Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (72’ Γκρατσίνι), Ζαραδούκας (46’ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61’ Χουάνμα).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γκόιαν, Μουνάφο, Μπακασέτας.

Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Τρίμελ, Σονλάιτνερ, Ντιμπόν (46’ Μ. Χόφμαν), Σράμελ, Πέτσος, Μπέρεντ, Σάουμπ (85’ Γκροζούρεκ), Στ. Χόφμαν (68’ Σάμπιτζερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.

Στον πάγκο: Ράντλινγκερ, Πάλα, Ντένερ, Μπόσκοβιτς.