Ο Αστέρας, αν και στάθηκε πολύ καλά στη Βιέννη για 80 λεπτά, ηττήθηκε τελικά από τη Ραπίντ με 3-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Ο Πέτσος άνοιξε το σκορ στο 25', ο Γκρατσίνι ισοφάρισε στο 55', ωστόσο η Ραπίντ πέτυχε ακόμη δύο τέρματα με τον Σάουμπ (63', 85') και πήρε την πρόκριση.

Εξαιρετικός ρυθμός, η μπάλα πάνω κάτω και δύο ομάδες που πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα και στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα. Οι Αρκάδες μπήκαν με άνεση στο Gerhard Hanappi Stadion, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα με την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Ραπίντ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια κάθετη που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κουρμπέλης. Οι κόντρες ευνόησαν τον Πέτσο και από το 26 η Ραπίντ άνοιξε το σκορ.

Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Αστέρας είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 37 ο Ναβάρο με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Νοβοτά, ενώ στο 39 ο Ουσέρο σηκώθηκε μόνος από τη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Η Ραπίντ στο φινάλε του πρώτου μέρους έφθασε κοντά στο 2-0 με το οποίο θα κλείδωνε την πρόκριση όμως το δοκάρι έσωσε τον Αστέρα και τον Μπαντή.

Οι Αρκάδες είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, κυριαρχία στον άξονα και ικανοποιητική ανάπτυξη από τα άκρα, όμως υστερούσαν στην κορυφή της επίθεση με τον Χερόνιμο Μπαράλες να μην τα βγάζει πέρα με το μαρκάρισμα των Μπερέντ και Σονλάιτνερ.

Η πρώτη κίνηση του Τσιώλη από τον πάγκο ήταν η είσοδος του Γκρατσίνι στη θέση του Ζησόπουλου. Ο Κάφα γύρισε πιο κοντά στον Ουσέρο και ο Αργεντινός πήρε το ρόλο του οργανωτή.

Μετά τα πρώτα λεπτά προσαρμογής ο Γκρατσίνι δεν άργησε να δείξει τη μεγάλη του κλάση. Πήρε το ριμπάουντ από διώξιμο του Τρίμελ και εκεί που άλλοι θα… σκότωναν τον τερματοφύλακα, πλάσαρε με άψογο στιλ στη δεξιά γωνία του Νοβοτά και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αστέρας όπως και στην Τρίπολη έτσι και στη Βιέννη δεν μπόρεσε να διατηρήσει για πολύ ώρα το γκολ. Η Ραπίντ πέντε λεπτά μετά το 1-1 σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και προηγήθηκε με 2-1. Το γκολ σημείωσε ο Λουίς Σάουμπ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή πριν μερικά λεπτά στο ματς.

Οι κιτρινομπλέ ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Το 2-2 αρκούσε στον Αστέρα για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Ο Τσιώλης έριξε όλα τα όπλα στη μάχη. Χουάνμα και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς για να βοηθήσουν στο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε κυρίως λόγω της χαμένης συνοχής στα χαφ.

Αντίθετα, η Ραπίντ με το Λουίς Σάουμπ και πάλι έφτασε στο 3-1 στο 86 και πήρε αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa.

Το φιλμ του αγώνα

Β' ημίχρονο

46' αλλαγή για Αστέρα. Ο Γκρατσίνι στη θέση του Ζησόπουλου

53' Καλή στιγμή για Ραπίντ - Κενό στην άμυνα του Αστέρα, η μπάλα πέρασε στον αμαρκάριστο Μπόιντ μέσα στην περιοχή και αριστερά, όμως το σουτ του Αμερικανού έφυγε άουτ.

55' ΓΚΟΟΟΟΛΛ 1-1!!!! Γκρατσίνι - σέντρα από Ντε Μπλάσις, λάθος του Τρίμελ, η μπάλα στον Γκρατσίνι στο πέναλτι, που με άψογο στυλ πλασάρει εύστοχα!

61' Αλλαγή για Ραπίντ. Ο Σάμπιτζερ δεν μπορεί να συνεχίσει και ο Σάουμπ παίρνει την θέση του.

63' ΓΚΟΛ 2-1 για την Ραπίντ -Ένα σουτ έξω από την περιοχή του Αστέρα, η μπάλα κόντραρε στον Γκόιαν και έφτασε στον Σάουμπ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκοράρει

* Ο Αστέρας χρειάζεται ένα γκολ για την πρόκριση. Κάθε ισοπαλία από δω και πέρα τον ευνοεί.

67' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα - Ο Κάφα εκτέλεσε φάουλ, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, ο Νοβότα πετάχτηκε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε

68' Κίτρινη στον Χόφμαν

69' Αλλαγή για Αστέρα. Ο Μπαράλες δίνει τη θέση του στον Χουάνμα

70' 3η αλλαγή για Αστέρα. Ο Μπακασέτας αντί του Ναβάρο.

71' κίτρινη Μπόιντ

75' σουτ Μπόιντ, μπλοκάρει ο Μπαντής

75' κίτρινη Τρίμελ

80' αλλαγή Ραπίντ. Γκρόζουρεκ αντί Χόφμαν

83' σουτ Μπόσκοβιτς, στην αγκαλιά του Μπαντή

85' ΓΚΟΛ 3-1 Σάουμπ! - Στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, ο Σάουμπ απέφυγε τον Πιπίνη, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή

88' κίτρινη Σράμελ

89' αλλαγή Ραπίντ - Πάβελιτς αντί Μπεργκστάλερ

90+2' Δυνατό σουτ από τον Γκρόζουρεκ, η μπάλα άουτ

Πηγή: arcadiasports.gr