Τότε, το καλοκαίρι του 2004, ενώ η Ελλάδα ζούσε τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη -και μοναδική ως τώρα- ευκαιρία του να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, το ραντεβού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καταστροφικό. Ο Δικέφαλος αυτοκτόνησε από το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου. Όχι μόνο έχασε με 1-2 στην Τούμπα, αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο παιχνίδι τον Κύπριο Λιάσο Λουκά, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την συμμετοχή του με την Σαλαμίνα την προηγούμενη χρονιά στο κύπελλο UEFA.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έχασε τελικά εκείνο το ματς με 0-3 στα χαρτιά ενώ στη ρεβάνς του Ισραήλ ηττήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά με 0-1 και φυσικά δεν κατάφερε να κουνήσει σεντόνι στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος θα έχει λοιπόν τώρα την ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς. Και μάλιστα όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου έναντι εκείνου του Ισραήλ. Ο λόγος; Η συγκεκριμένη Μακάμπι μας έχει κάνει κι άλλες ζημιές και μάλιστα πιο πρόσφατα. Τη σεζόν 2010-11 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με ήττα 1-2 στο "Καραϊσκάκη" και νίκη 1-0 στο Ισραήλ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν για τον ίδιο γύρο της ίδιας διοργάνωσης πέταξε εκτός και τον Παναθηναϊκό, κυρίως χάρη στο επιβλητικό 3-0 στην έδρα της (στη ρεβάνς οι πράσινοι νίκησαν 2-1 στο ΟΑΚΑ, αλλά χωρίς αντίκρυσμα).

Θυμηθείτε στιγμιότυπα και γκολ από εκείνες τις αναμετρήσεις...

Ολυμπιακός - Μακάμπι 2-1

Μακάμπι - Ολυμπιακός 1-0

Μακάμπι - Παναθηναϊκός 3-0

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 2-1