Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ενδεχόμενο να αποκλειστεί η Μέταλιστ
: «Αφού μπήκε με αστεράκι στην κλήρωση πιστεύω θα τιμωρηθούν, αλλά όποιος και να παίξει με τη Σάλκε είναι δύσκολα. Είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα και μιλάνε ακόμα και για πρωτάθλημα στη Γερμανία. Όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι πάντα έχεις πιθανότητες αλλά κακά τα ψέματα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση. Και να περνούσε τη Μέταλιστ θα ήταν δύσκολο να μπει στους ομίλους, αυτή είναι η αλήθεια».
Για το πέρασμα του Στέφενς από τη Σάλκε: «Έχει κατακτήσει και το UEFA με τη Σάλκε και έχει ταυτιστεί το όνομα του με την ομάδα. Τον σέβεται ο κόσμος στη Γερμανία και ειδικά στη Σάλκε».
Για ενδεχόμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Σάλκε: «Όταν και αν παίξει ο ΠΑΟΚ στο Γκεζελκίρχεν θα πάνε όλοι οι ΠΑΟΚτσίδες και θα γίνουν μεγάλες εκστρατείες για να δουν τον ΠΑΟΚ».
Για το λόγο του αποκλεισμού από τη Μέταλιστ: «Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε επειδή δεν είχε φιλάθλους στο γήπεδο. Παίζει μεγάλο ρολό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο παλμός, ένταση κλπ. Είναι κακό για την ομάδα να παίζει χωρίς τον κόσμο της. Μου έλεγαν από τη Στουτγάρδη ότι δεν έχουνε δει έδρα σαν της Τούμπας. Η Τούμπα είναι έδρα. Υπήρχε εποχή που ο ΠΑΟΚ δεν έχανε στην έδρα του στην Ευρώπη.
Αν στο διάστημα που πίεζε ο ΠΑΟΚ είχε κάνει 1-0 θα είχαμε εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Αν δείτε στο Τσάμπιονς Λιγκ τα αποτελέσματα είναι στο 1-0 τα περισσότερα. Αν πετύχαινε το γκολ πιστεύω θα προκρινόταν».
Για το ολλανδικό στυλ προπονητών: «Παίζουν γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να κάνει όλους τους παίκτες τούρμπο αλλά θα παίξει καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ. Θέλει χρόνο όμως… Δεν γίνεται σε δύο μήνες να γίνει αυτό. Έχουν αγύριστο κεφάλι οι Ολλανδοί προπονητές. Δεν δέχονται να συζητήσουν με κανέναν. Λένε κάτι και είναι νόμος για αυτούς. Μπορεί να μαλώσουν και με κάποιον παίκτη ή με κάποιον από τη διοίκηση, αλλά ποδοσφαιρικά οι Ολλανδοί είναι στους κορυφαίους.
Και στη Σάλκε είχε μια ομάδα που έτρεχε, ανεβοκατέβαινε η μπάλα και οι παίκτες είχαν πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Γενικά οι ολλανδικές ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο».
Ενώ πρόσθεσε: «Ρεαλιστικά, αν συγκρίνουμε τα δυο δυναμικά υπερέχει η Σάλκε. Ο ΠΑΟΚ βασίζεται στην έδρα αλλά και η Σάλκε έχει πολύ δυνατή έδρα. Λίγες πιθανότητες δίνω στον ΠΑΟΚ. Όπλο του είναι η έδρα και αν είναι και πάλι άδεια θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό: «Έτσι όπως τους έχω δει είναι δύσκολο να πεις μια άποψη γιατί έχουν δώσει μόνο φιλικά. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα φέτος. Μπορεί να χτυπήσει τον ολυμπιακό.
Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να μη φτάσει σε σημείο να παίζει χωρίς κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κόσμο θα περνούσε σίγουρα από τη Μέταλιστ».
Για την προπονητική του καριέρα στην Καβαλά: «Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο εδώ. Υπάρχουν προβλήματα αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και μετά μόλις ξεκινήσει η σεζόν θα δούμε τι στόχους μπορούμε να βάλουμε».