Είναι μέρος της δουλειάς και των δημοσιογράφων να δώσουν στοιχεία για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, αλλά κυρίως δουλειά του προπονητικού τημ των ομάδων μας να τους ακτινογραφήσουν.

Στην πραγματικότητα όμως, τα πάντα κρίνονται στις 4 γραμμές του γηπέδου. Είτε πρόκειται για δύο ματς νοκ-άουτ, είτε για αγώνες ομίλων όπου επειδή υπάρχει βαθμολογία μπορεί να παίξεις και λίγο με την τακτική και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ, αν δεν αλλάξει κάτι με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ την Τρίτη για την Μέταλιστ, θα βρεθεί κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την καλύτερη ομάδα του Ισραήλ τα τελευταία 20 χρόνια.

Μια παραδοσιακή δύναμη, η οποία έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή της πορεία να αποκλείσει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ε, ήρθε λοιπόν, η ώρα να υπάρξει και μια ελληνική πρόκριση. Όχι γιατί αυτό επιθυμούμε για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως γιατί η μία ομάδα έχει κανονικό προπονητή, τον Χουπ Στέφενς και η άλλη έναν... μαθητευόμενο, τον Πάουλο Σόουζα.
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, που του χάρισε τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους, υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά νομίζω ότι και αυτός δύσκολα θα εξαιρεθεί από τον κανόνα που λέει ότι «κανένας μεγάλος παίκτης δεν έγινε και μεγάλος προπονητής».

Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε διαθέτει καλύτερο ρόστερ και το μοναδικό του μειονέκτημα θα είναι και πάλι η άδεια Τούμπα.

Για τον Ατρόμητο η δήλωση του Γιώργου Παράσχου για το 50-50 μου άρεσε πολύ. Άλλος στη θέση του μπορεί και να έδινε ένα 60-40 στην Άλκμααρ, κυρίως λόγω εμπειρίας, αλλά ο Παράσχος δείχνει να πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας του και καλά κάνει.

Οι Ολλανδοί δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά προέρχονται από μαι σχολή που μαθαίνει το ίδιο ποδόσφαιρο σε όλες τις ηλικίες που ασχολούνται με αυτό. Με τον μηδέν παθητικό στο Περιστέρι ο Ατρόμητος θα εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες.
Το ότι το ποδόσφαιρο παίζεται μόνο στο γήπεδο και όχι στις κληρώσεις το είδαμε και από τον Αστέρα με την Ξάνθη.

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν θεωρητικά καλύτερη από τη Ραπίντ, αλλά δεν το απέδειξε, ενώ η Ξάνθη που ήταν –πάλι θεωρητικά- κατώτερη από τη Σταντάρ Λιέγης και στα δύο ματς φανέρωσε περισσότερες αρετές από τον Αστέρα.

Σε κάθε περίπτωση ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Ολυμπιακός πρέπει να κάνουν νίκες και να κερδίσουν προκρίσεις γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο θα χάσει κι άλλες θέσεις στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, γεγονός που θα... πληρωθεί ακριβά σε δύο χρόνια από σήμερα.

Πηγή: pamesports.gr