Άδοξη και μάλλον άδικη ήταν η ήττα του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα με 1-0, μιας και ο σκόρερ Λίμα ήταν οφσάιντ, αλλά να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Δικέφαλος άργησε υπερβολικά να μπει στο ματς και μόλις στο τελευταίο 10λεπτο τον ένιωσε η άμυνα των Πορτογάλων. Ήταν ένα ματς χαμηλού τέμπο, σφικτό, με λιγοστές ευκαιρίες, τις οποίες ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Οι Πορτογάλοι στη ρεβάνς του Ντα Λουζ σαφώς και έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά τίποτα δεν είναι απαγορευτικό!

Προσεκτικός ΠΑΟΚ

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει μια καλή φάση με τον Ολίσε στο 8`, οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι από τα πλάγια με τα ανεβάσματα των Σίλβιο και Μάξι Περέιρα. Ήταν φανερό πάντως οι γηπεδούχοι περισσότερο κυνηγούσαν την κόντρα για να απειλήσουν, σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες και χαρακτηριστικό είναι πως η Μπενφίκα έκανε την πρώτη τελική στο 30` με σουτ του Σίλβιο.

Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο τέταρτο είχαν την κατοχή, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ, δίχως όμως να απειλήσουν ευθέως τον Γλύκο. Μ` αυτά και μ` αυτά, έληξε το πρώτο μέρος, με τον Δικέφαλο να κρατάει μάλλον εύκολα το μηδέν πίσω, αλλά πλην το σουτ του Ολίσε δεν είχε ανησυχήσει καθόλου τον Αρτούρ.

Όχι έτσι...

Ο Λάζαρ στο 48` δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0, με το ματς να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο με το πρώτο μέρος, δηλαδή τον ΠΑΟΚ να περιμένει. Σε μια φάση που δεν "μύριζε" γκολ στο 59` ο Λίμα με βολές από την περιοχή έκανε το 0-1, αλλά κακώς μέτρησε το γκολ, αφού ο σκόρερ ήταν οφσάιντ! Ο Στέφενς έβαλε αμέσως τον Λούκας στη θέση του Νίνη, μιας και ο ΠΑΟΚ τώρα έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ και να ρισκάρει.

 

 

Ο Ζέσους είχε απαντήσει στις αλλαγές του Ολλανδού με Φέισα και Μάρκοβιτς, με την Μπενφίκα στο μεταξύ να ελέγχει το ματς και να μην απειλείται. Στο τελευταίο 15λεπτο μπήκαν και οι Στοχ και "Σάλπι" με τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-4-2. Όντως, ο ΠΑΟΚ πίεσε και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ινσαουράλδε σο 86`, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και πάει στη Λισαβώνα για την ανατροπή και την πρόκριση.

ΣΚΟΡΕΡ: 59' Λίμα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταρκ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 5' Kάτσε, 27' Λάζαρ, 54' Μαντούρο, 85' Στοχ - 45' Α. Γκόμεζ

ΠΑΟΚ (Χούμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Μαντούρο, Νίνης (63' Λούκας), Ολίσε (76' Στοχ), Αθανασιάδης.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λουιζάο, Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες (66' Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63' Φέισα), Τζούριτσιτς, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα.