Η Μπενφίκα νίκησε 3-0 στο Ντα Λουζ και προκρίθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ με δύο νίκες (1-0 στην Τούμπα) δίκαια στους "16" του Europa. Τα πάντα για τον ΠΑΟΚ κρίθηκαν στο δίλεπτο 69`-70` με την αποβολή του Κατσουράνη (αυστηρό φάουλ...)και το γκολ στη συνέχεια του Γκαϊτάν. Ο Δικέφαλος δέχτηκε άλλα δύο γκολ διαδικαστικά (78` Λίμα, πεν., 79` Μάρκοβιτς), αλλά όλα ίσως να ήταν διαφορετικά, αν ο Μαντούρο στο 53` έκανε την προβολή και σκόραρε. Καλύτερος όλων ο Γλύκος, με τους Θεσσαλονικείς να πληρώνουν τα λάθη τους και την αδυναμία τους να κρατήσουν μπάλα, όπως και την κακή μέρα των ατού του.

Σούπερ Γλύκος, άτυχος Λούκας

Μετά το κακό πρώτο 10λεπτο, το ματς απέκτησε κάποιο ρυθμό. Ο Καρντόζο σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα (11`, 16`), αλλά ενδιάμεσα ο Λούκας λίγο έλλειψε με μακρινό σουτ να νικήσει τον Αρτούρ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ πρόσεχε την άμυνα του, αλλά δεν απέφευγε τα λάθη που παραλίγο να του στοιχίσουν πίσω (όπως του Κατσουράνη με τον Γκαϊτάν), ενώ μπροστά ήταν ιδιαίτερα διστακτικός και προβλέψιμος, παίζοντας με Λίνο (και τον Σίλβιο να κάνει πάρτι από την πλευρά του...) και Λούκας από αριστερά.

Οι παίκτες του Στέφενς από ένα σημείο και μετά πουλούσαν πανεύκολα την μπάλα, με τον Γλύκο στο 33` να αποκρούει εντυπωσιακά το φάουλ του Καρντόζο! Η Μπενφίκα είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο του ματς, με τον ΠΑΟΚ να κάνει πολλά λάθη, να δίνει φάουλ, να μην απειλεί, αλλά παρ` όλα αυτά να πηγαίνει με το 0-0 στην ανάπαυλα.

Κρίμα...

Ο Στοχ πήρε τη θέση του Ολίσε στο β` μέρος, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βγει από το καβούκι του και τον Μαντούρο στο 53` να μην μπορεί το 0-1! Ο Ζέσους έβαλε τους ξεκούραστους Λίμα και Μάρκοβιτς, κρατώντας τον ίδιο σχηματισμό. Οι Θεσσαλονικείς από τα μισά του δεύτερου μέρους ξεκίνησαν και πάλι τα λάθη και το κακό δεν άργησε να γίνει... Ο Πολωνός ρέφερι είδε φάουλ και αποβολή του Κατσουράνη στον Λίμα στο 69` και ο Γκαϊτάν με πανέμορφη εκτέλεση έκανε το 1-0...

Μπήκε και ο Βούκιτς στο ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε χίμαιρες ουσιαστικά με το σκορ εις βάρος του και με 10 παίκτες. Το χέρι-πέναλτι του Μαντούρο στο 78`, το οποίο μετέτρεψερ σε γκολ ο Λίμα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάρκοβιτς από ελεγχόμενη θέση διαμόρφωσε το 3-0... Ο Στέφενς έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Νίνη με τον Στοχ, με τον Σλοβάκο να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος. Τα όσα ακολούθησαν ήταν απλά διαδικαστικά, με το ματς να λήγει 3-0 για τους "αετούς".  

ΣΚΟΡΕΡ: 70' Γκαϊτάν, 78' πεν. Λίμα, 79' Μάρκοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτσινιακ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76' Σίλβιο – 40' Κίτσιου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68' Κατσουράνης

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόσο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Λούκας (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης