Συγκεκριμένα δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρεθήκαμε κοντά στους Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν και τους παρείχαμε Πορτογάλο δικηγόρο για την υπεράσπισή τους. Έχει σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος τους για προσβολή και σωματική επίθεση κατά οργάνων της Πορτογαλικής αστυνομίας.

Όπως μου περιέγραψαν οι συλληφθέντες μόλις αποβιβάστηκαν σε κάποιον από τους σταθμούς του μετρό, με προορισμό το γήπεδο, πριν από τον αγώνα, παρατήρησαν μια αναταραχή και βρέθηκαν ενώπιον διαμάχης με τα αστυνομικά όργανα. Οι δυο από τους τέσσερις είχαν εκδορές και μετακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους ήταν ελαφρά και πήραν εξιτήριο χθες το βράδυ.

Ήμουν στα δικαστήρια μέχρι πριν από λίγη ώρα. Δεν έγινε ακόμα η δίκη. Και οι τέσσερις είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα ο ένας που αφέθηκε ελεύθερος ανέλαβε και την ενημέρωση των οικείων των άλλων τριών συλληφθέντων, διότι απ’ όσο ενημερώθηκα είναι συγγενείς. Είναι και οι τέσσερις από το Ντίσελντορφ. Η εκτίμηση από τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους είναι αισιόδοξη. Έχει την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και αύριο θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Έχουν τα εισιτήρια επιστροφής στα χέρια τους. Δεν μπορούμε, όμως, να προδικάσουμε την δικαστική απόφαση. Το μόνο βέβαιο είναι, όπως μας διαβεβαίωσαν, ότι θα γίνει η δίκη σήμερα και θα εκδοθεί η απόφαση το βράδυ.

Είχαμε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή του συμβάντος με τους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Μίλησα δυο φορές με τον κ. Γκαγκάτση. Άμεσα κι εμείς ως πρεσβεία μιλήσαμε με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές εδώ στη Λισαβόνα για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Ζητήσαμε να πάρουμε και την δικογραφία, για να έχουμε ιδία αντίληψη των γεγονότων, αλλά ακολουθείται μια διαδικασία για να την παραλάβουμε».