ΛΙΟΝ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ 4-1

Η Λιόν μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, μόλις στο 3`, όταν από σέντρα από δεξιά ο Χοράβα με κεφαλιά έκανε το 0-1, αλλά στη συνέχεια πήρε μπρος! Ισοφάρισε με το τυχερό γκολ του Φοφανά στο 11` (προβολή με το γόνατο!) και στο β` μέρος κυριάρχησε. Στο 53` με σουτ του Λακαζέτ έγινε το 2-1, στο 61` σε μια κόντρα ο Εμβουεμπά έγραψε το 3-1, ενώ το τελικό 4-1 έγραψε πάλι ο Φοφανά στο 70` με σουτ στην κίνηση από πάσα του Λακαζέτ. 

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-3

Με πρωταγωνιστή τον Λουιζάο, που καθάριζε στην άμυνα και σκόραρε(δις), η Μπενφίκα νίκησε 3-1 την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και βρίσκεται με τα δύο…πόδια στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ «χτύπησε» δύο φορές, μια στο 58ο και μια στο 84ο λεπτό, χτίζοντας πάνω στις βάσεις που είχε βάλει η ομάδα της Λισσαβόνας από το 30ο λεπτό με το γκολ του Ροντρίγκο. Ο Έρικσεν που μείωσε στο 63’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν απελπιστικά μόνος. Η Τότεναμ χτυπήθηκε από τους «Αετούς» στην κόντρα (1ο γκολ), αλλά και στις στημένες φάσεις, όπου ο Λουιζάο, την τιμώρησε δύο φορές.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 1-1

Οι «μπιανκονέρι» στο Τορόνο νόμιζαν πως με το γκολ του Αρτούρο Βιδάλ μόλις στο 3ο λεπτό θα έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους «8» του Europa League, όμως η Φιορεντίνα τους τα… χάλασε, 1-1.

Ο Μάριο Γκόμεζ με γκολ στο 79’ έδωσε την ισοπαλία στους «βιόλα», που πλέον έβαλαν… φωτιά στην υπόθεση πρόκρισης.  Η ομάδα του Κόντε ήλεγχε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, όμως δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη της και το πλήρωσε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ισοφάρισαν και λίγο έλειψε να φύγουν και με τη νίκη από την έδρα της Γιουβέντους, που έμεινε όρθια χάρη στον Μπουφόν.

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΜΠΕΤΙΣ 0-2

Οι παίκτες της Μπέτις πήγαν στο «Σάντσες Πιθχουάν», νίκησαν με σκορ 2-0 την Σεβίλλη στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Europa League και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 15` ο Μπαπτιστάο εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Χουάνφραν, ο οποίος είχε μπει στην περιοχή της Σεββίλης από τα δεξιά και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 15’.

Όσο και να πίεσαν -15 τελικές προσπάθειες σε μισή ώρα- στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με την ομάδα του Γκάμπριελ Καλντερόν να έχει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού άρχισε, με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε. Οι «σεβιγίστας» έψαχναν διακαώς το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι, όχι μόνο στο ματς, αλλά και στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο!

Αυτή τη φορά, ο Λεο Μπαπτιστάο αποφάσισε να αλλάξει ρόλο και έδωσε την ασίστ στον Σεβίγια, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ρουμπέν Κάστρο, για να στείλει για δεύτερη φορά (77’) τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέτο.  

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΑΝΖΙ 1-0

Ο Άρον Γιόχανσον «πυροβόλησε» και κόντρα στην Ανζί και έδωσε την ευκαιρία στους Ολλανδούς να πάρουν τη νίκη στο πρώτο ματς των «16» του Europa League.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» έγινε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πρώτου σκόρερ της Άλκμααρ. Από κει και πέρα, οι Ρώσοι κυριάρχησαν σε ευκαιρίες, όμως οι Ολλανδοί δεν «λύγισαν» και κράτησαν το 1-0 μέχρι τέλους.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πόρτο – Νάπολι 1-0 (57' Μαρτίνεθ)

Βασιλεία – Σάλτσμπουργκ 0-0

Λουντογκόρετς – Βαλένθια 0-3 (5' Μπαραγάν, 33' Καρτάμπια, 59' Σεντέρος)

Σεβίλλη – Μπέτις 0-2 (15' Μπαπτιστάο, 77' Σεβίγια)

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-1 (3' Βιδάλ - 79' Γκόμεζ)

Αλκμααρ – Ανζί 1-0 (29' πεν. Γιόχανσον)

Λιόν – Πλζεν 4-1 (12', 70' Φοφανά, 53' Λακαζέτ, 61' Μβουεμπά - 2' Χοράβα)

Τότεναμ - Μπενφίκα 1-3 (64' Ερικσεν - 30' Ροντρίγκο, 58' 84' Λουισάο)

Δείτε ΕΔΩ τι έγινε στα ματς των 20:00