Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1

Ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα στον ιταλικό "εμφύλιο" και πήρε το εισιτήριο της προημιτελικής φάσης. Οι "βιόλα" μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν καλή ευκαιρία με τον Μάριο Γκόμεθ, ενώ η πρωτοπόρος της Serie A βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της μετά την ανάπαυλα. Το ρολόι σημάδευε το 69ο λεπτό όταν ο Γκονσάλο Ροντρίγκες έκανε φάουλ σε καλό σημείο για τους φιλοξενούμενους και αποβλήθηκε. Λίγες στιγμές αργότερα ο Αντρέα Πίρλο έστησε την μπάλα και άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε κυριάρχησαν, άγγιξαν το 2-0 με τον Αρτούρο Βιδάλ και τελικά προκρίθηκαν.

Παραλίγο η Τότεναμ!

Η Τότεναμ άγγιξε το θαύμα, ωστόσο, η ήττα στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν» από τη Μπενφίκα με 3-1 έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην πρόκριση.

Οι Αγγλοι το πάλεψαν παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν το ματς, προηγήθηκαν με 1-2 (σ.σ: το 1-2 ήταν οφσάιντ), έχασαν καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 1-3 και να στείλουν το ματς στην παράταση, ωστόσο, οι «αετοί» της Λισσαβώνας, ισοφάρισαν με το πέναλτι του Λίμα στο 90+5' και μετά το τελικό 2-2 πανηγύρισαν την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς παραμένει αήττητη από τις 5 Νοεμβρίου όταν και είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το Champions League κι έκτοτε τρέχει σερί 23 νικών και 3 ισοπαλιών!

Ανετα η Βαλένθια

Έχοντας «καθαρίσει» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση (0-3), η Βαλένθια διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στη Λουντογκόρετς επικρατώντας αυτή τη φορά 1-0 στο «Μεστάγια».

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 59' από τον Αλκασέρ, ο οποίος με ωραία κεφαλιά σφράγισε το εισιτήριο των «νυχτερίδων» για τους «8».

Το πάλεψε η Πλζεν, αλλά...

Η Βικτόρια Πλζεν επικράτησε της Λιόν με 2-1, έχοντας δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες για να στείλει το παιχνίδι τουλάχιστον στην παράταση, ωστόσο, οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα στο «Ζερλάν».

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των «16»

Ανζί - Άλκμααρ 0-0 (0-1)

Βαλένθια - Λουντογκόρετς 1-0 (59' Αλκάθερ) (3-0)

Βικτόρια Πλζεν - Λιόν 2-1 (60' Κόλαρ, 62' Τετσλ - 45'+1 Γκομίς) (1-4)

Μπενφίκα - Τότεναμ 2-2 (34' Γκαράι, 90+5' πεν. Λίμα - 78', 79' Σαντλί) (3-1)

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1 (71' Πίρλο) (1-1)

Νάπολι - Πόρτο (22:00) (0-1)

Μπέτις - Σεβίλλη (2-0)

Σάλτσμπουργκ - Βασιλεία (0-0)

* σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα