Ευτυχώς το φινάλε ήταν γλυκό. Oχι ότι μια νίκη και μια τόσο καλή εμφάνιση, όπως η χθεσινή, μπορεί να σβήσει τα πάντα. Aν μη τι άλλο όμως, η παρουσία της ΑΕΚ στο Γκρατς διασκέδασε τις εντυπώσεις και έβγαλε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια. Η χειρότερη ευρωπαϊκή χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια μεγάλη νίκη, μια πειστική εμφάνιση των παιδιών και με την ΑΕΚ να αποφεύγει τελικά το μηδέν που στοίχειωνε τους φίλους της σε όλη αυτή την παρουσία της ομάδας στον όμιλο.

Σε μια περίοδο δύσκολη κατά την οποία οι Ενωσίτες περιμένουν απαντήσεις για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας ήρθαν τα «χρυσά μωρά» του Νίκου Κωστένογλου να δείξουν τον δρόμο. Να χαράξουν πορεία και να δώσουν το σύνθημα για το πώς πρέπει να πορευτεί από εδώ και στο εξής η Ενωση. Δουλεύοντας και δίνοντας ευκαιρίες στα δικά της παιδιά. Ταλέντο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει το θέμα είναι πώς προσεγγίζει μια ομάδα τους μικρούς. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι πώς τους αξιοποιεί ο προπονητής.

Γράψαμε πριν από λίγες εβδομάδες ότι ο Κωστένογλου δεν είναι Χιμένεθ. Και αυτό Πολύ νωρίτερα από τα θετικά αποτελέσματα και έχοντας κατά νου μόνο τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ο 41χρονος τεχνικός όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διαθεσή του. Από τον Δέλλα και τον Λύμπε μέχρι τον Εγγλέζου και τον Μπουγαϊδη. Από την πρώτη μέρα που διαδέχτηκε τον Ισπανό επιχείρησε εκτός από την ψυχολογία να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται τη θέση τους στην ομάδα όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες.

Εδειξε με το «καλημέρα» εμπιστοσύνη σε όλους, ξέροντας ότι μπορεί να κερδίσει πολλά από νέα παιδιά που έχουν ταλέντο αλλά θέλουν χρόνο και δουλειά προκειμένου να δείξουν τι αξίζουν. Είδε κάτι που δεν είδε και δεν πίστεψε ο προκάτοχος του. Και να που σιγά-σιγά δικαιώνεται. Τα προβλήματα τον έκαναν να επισπεύσει κάτι που θα ήθελε να κάνει πολύ πιο ορθολογικά, όμως αποδεικνύεται ότι πολλά από τα παιδιά που ήταν στα Σπάτα ήταν έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία.

Μπορεί τη δόξα να την κέρδισε ο Κλωναρίδης που ήταν και χθες εντυπωσιακός και κατάφερε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με την γκολάρα που πέτυχε, όμως χθες είχε πολλούς πρωταγωνιστές η Ενωση. Ο Μπουγαϊδης εκτός από φυσικά προσόντα και ταλέντο χθες τα πήγε περίφημα. Με καθαρό μυαλό, πάθος και σωστές αντιδράσεις. Αμυντικός που αν συνεχίζει να δουλεύει σκληρά μπορεί να κάνει πράγματα και θαύματα. Ο Εγγλέζου για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα ήταν θετικότατος. Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης και η ετοιμότητα που έδειξε ο Κωσνατντόπουλος.

Ο έμπειρος γκολκίπερ θα χρειαστεί και Οι τρεις μικροί μαζί με τον σούπερ Γκέρειρο και τον βελτιωμένο Μανωλά που επανήλθε οδήγησαν την ΑΕΚ στο διπλό απέναντι σε μια ομάδα που κανείς ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει βλέποντας και το δεύτερο ματς πώς κέρδισε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ πετώντας την ουσιαστικά εκτός Ευρώπης τόσο νωρίς.

Πηγή: Εξέδρα