Το καλοκαίρι και αφού βρέθηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πούλησε τα μεγαλύτερα αστέρια της (πλην Ντι Νατάλε). Αλέξις Σάντσες (22,8 εκατ.), Γκιοκχάν Ινλέρ (15, 4 εκατ.), Κριστιάν Σαπάτα (7,9 εκατ.), Μάρκο Μότα (3,3 εκατ.) και Γκαετάνο Ντ' Αγκοστίνο (2,2 εκατ.) δημιούργησε αρνητικό κλίμα στις τάξεις των οπαδών.

Τότε όμως ο πρόεδρος, Φράνκο Σολντάτι ξεστόμισε το επικό: («φέτος θα είμαστε ακόμα καλύτεροι»). Με επενδύσεις σε παντελώς άγνωστους πιτσιρικάδες (ακριβότερη μεταγραφή ο Γκάμπριελ Τόριε από τη Ντιναμό Βουκουρσετίου αντί 4,4 εκατ.) παραδόξως δικαιώνεται, βλέποντας την ομάδα του στην κορυφή της Σέριε Α.

Οι περισσότεροι πιστώνουν αυτή την επιτυχία στο άστρο του μονίμως φορμαρισμένου και όσο γερνάει και καλύτερου, Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ο αειθαλής επιθετικός στα 34 του περνάει κρίση ποδοσφαιρικού παλιμπαιδισμού και μετράει ήδη 12 γκολ και δύο ασίστ σε 16 ματς. Η καλή δουλειά όμως έχει γίνει από τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν, ο οποίος έχει δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ ένα πολύ δεμένο σύνολο.

Τα δύο μεγάλα όπλα του Ιταλού τεχνικού είναι το απόρθητο «Φρίουλι» (επτά στα επτά) και η ανασταλτική λειτουργία. Τα μόλις επτά γκολ παθητικό έχουν αναγάγει την άμυνα των Φριουλάνι ως την κορυφαία μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr