Το ποδόσφαιρο βγάζει ήρωες από το...πουθενά, βγάζει πρωταγωνιστές από μια απόκρουση, από ένα γκολ από μια φάση, από μια ενέργεια της στιγμής.

Ο Ολυμπιακός έχει αναμφίβολα ένα νέο ήρωα στις τάξεις του, τον Ρόι Κάρολ ο οποίος ήταν το πρόσωπο των αναμετρήσεων της πειραϊκής ομάδας με τη Ρούμπιν Καζάν. Η απόκρουση του πέναλτι στη Μόσχα αλλά και η χθεσινή επιβλητική εμφάνιση (και παίζοντας τραυματίας από το 70') έφεραν τον Βορειοιρλανδό στο προσκήνιο της δημοσιότητας και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.

Η αλήθεια είναι πως το περασμένο καλοκαίρι είχαν ακουστεί απίστευτες ατάκες και πολύ γελούσαν με την επιλογή του ΟΦΗ να πάρει τον Ρόι Κάρολ για βασικό τερματοφύλακα. Είχαν μάλιστα ακουστεί πικρόχολα σχόλια (από πολλούς δημοσιογράφους σε «πηγαδάκια» στις εφημερίδες) όταν έγινε γνωστό ότι ο 34χρονος πορτιέρε ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας του Ηρακλείου να μπει στο συμβόλαιο του πριμ, σε περίπτωση που ο ΟΦΗ κατακτούσε το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μπάλα όμως ξέρει κι «εκδικείται» και η μορφή του Κάρολ δεσπόζει στο μεγάλο λιμάνι, μετά τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας. Οι ατάκες και τα πικρόχολα σχόλια έγιναν διθύραμβοι, αλλά για αυτό και κάποιες ιστορίες (έτσι περιέγραψε την παρουσία του Κάρολ ο Βαλβέρδε) είναι ωραίες και αναδεικνύουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Το απαράμιλλο σθένος που επέδειξε ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι, με μια εντυπωσιακή απόκρουση στο 90' και αρκετές ακόμα σωτήριες επεμβάσεις νωρίτερα, ανταμείφθηκαν με ένα διπλό standing ovation που σίγουρα ο Κάρολ δεν το είχε ζήσει στο «Όλντ Τράφορντ».

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Βορειοιρλανδός να γνωρίσει την αποθέωση στο «Καραϊσκάκη» και να γίνει ο άνθρωπος που «σφράγισε» την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μιλάμε για 117 λεπτά (τόσο έπαιξε εναντίον της Ρούμπιν Καζάν ο Κάρολ) που σίγουρα δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αλλά μάλλον ούτε και ο ίδιος ο Κάρολ. Είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος του αγώνα και δικαιολογημένα ο Βαλβέρδε αλλά και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού, του απένειμαν τα εύσημα για τη βοήθεια που έδωσε στον Ολυμπιακό.

REDάκια
*Ο παίκτης που χθες έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό, ήταν ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μπορεί στο πρώτο μέρος να μη φάνηκε ιδιαίτερα, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο, όταν έπεσε η απόδοση του Μανιάτη, όταν κουράστηκε ο Ιμπαγάσα και δεν «τραβούσε» ο Φουστέρ, ο Ισπανός βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

*Η επιλογή του Βαλβέρδε να ξεκινήσει το ματς με τον Ιμπαγάσα, δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Αργεντινός ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο και από δικό του «στημένο» ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει. Είχε επίσης τρεις πολύ καλές πάσες σε Φουστέρ και Τζιμπούρ για να σκοράρουν, ενώ σε τρεις άλλες περιπτώσεις έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα της Ρούμπιν με εκπληκτικές κομπίνες σε δύο κόρνερ και ένα φάουλ.

*Ο Μιραλάς βοήθησε τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά τις βοήθειες που προσέφερε στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα όμως ο Βέλγος θα μπορούσε να είναι πιο ομαδικός στο τελείωμα των φάσεων σε κάποιες περιπτώσεις. Το ίδιος ισχύει βέβαια και για τον Τζιμπούρ.

*Μετά το ματς στη Μόσχα ο Τοροσίδης έκανε καλό και ψυχωμένο ματς και χθες.

*Με την εμφάνιση της η Ρούμπιν (η οποία έφερε είναι η αλήθεια σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο) απέδειξε ότι είναι καλή ομάδα. Αυτό άλλωστε δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις δύο νίκες που πέτυχαν οι πειραιώτες επί της ρωσικής ομάδας.

*Εξαιρετικός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ήταν αυτός που με το σωτήριο τάκλιν του στον Μάρτιν (το σκορ ήταν 0-0) απέτρεψε το ενδεχόμενο να προηγηθεί η Ρούμπιν στο χθεσινό παιχνίδι.

*Μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό (για τη βαθμολογία του στην ΟΥΕΦΑ) οι δύο νίκες που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στη Ρούμπιν. Μεγάλη υπόθεση όμως και για τη χώρα μας που παίρνει πολύτιμους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πηγή: Sentragoal.gr