Δεν είναι μία και δύο αλλά πέντε συνεχόμενες φορές που Ολυμπιακός εμφανίζεται αγνώριστος στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων του.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν φουριόζοι στα ματς αλλά στην επανάληψη χάνουν την φρεσκάδα τους, κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να βελτιώσουν αν θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με επιτυχία, ειδικά στην Ευρώπη.

Στην Τούμπα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ένα δαιμονιώδη ρυθμό στα πρώτα λεπτά πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Μετά την ανάπαυλα αντίθετα, έδειξε ένα μετριότατο πρόσωπο και απλώς συντήρησε το υπέρ της σκορ.

Στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο "Καραισκάκη" συνέβη ακριβώς το ίδιο. Δύο γρήγορα γκολ από τους Πειραιώτες, στο …τσεπάκι το τρίποντο και μετά …κράτει όλα. Τίποτα ιδιαίτερο στην επανάληψη και αγγαρεία μέχρι να λήξει το ματς.

Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα και παρά το γεγονός ότι το χρυσό γκολ ήρθε στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός είχε αντίστοιχα καλό και κακό πρόσωπο στα δύο μέρη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο ήταν επικίνδυνοι σε σχεδόν κάθε τους επιθετική προσπάθεια, ενώ στο δεύτερο, με εξαίρεση το δίλεπτο που έφερε το γκολ, έχασαν την σπιρτάδα τους, έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους τους και θα το πλήρωναν αν ο Κάρολ δεν έπιανε το πέναλτι.

Ακολούθησε το ματς με τον Πανιώνιο στο "Καραίσκάκη". Κι εδώ ο Ολυμπιακός, που έτσι κι αλλιώς δεν ανέβασε σε κανένα σημείο τις μηχανές στο φουλ, ήταν πολύ πιο ορεξάτος και πιεστικός στα πρώτα 45 λεπτά, Στην επανάληψη, έπεσε και πάλι και έδωσε την δυνατότητα στους Νεοσμυρνιώτες να φτάσουν κοντά στο γκολ σε τρεις τέσσερις περιπτώσεις.

Στη χθεσινή ρεβάνς με την Ρούμπιν τέλος, οι Πειραιώτες εμφάνισαν για μία ακόμη φορά το ίδιο χαρακτηριστικό, κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα πολύ κακό δεύτερο. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο εκπληκτικός Κάρολ και η Ρούμπιν έφτανε στην ισοφάριση.

Σίγουρα δεν είναι κακό να κάνεις διαχείριση των δυνάμεών σου όταν μετέχεις σε τρεις διοργανώσεις, αλλά για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του θα πρέπει να αυξήσει τη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Με ένα καλό ημίχρονο σε κάθε ματς είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει, ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο που βρίσεται πλέον το Europa League.