Εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παίξει το ποδόσφαιρό του και να ψάξει ένα γκολ, έχοντας ανοιχτούς χώρους, για να μην μπει στην ανάγκη να το ψάξει στην Τούμπα. Απέναντι σε μια ομάδα αυτού του επιπέδου, το 0-0 στο πρώτο ματς, δεν ήταν σκορ πρόκρισης.

Η πραγματικότητα είναι ότι όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποτέ αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χτυπήσει αυτή την ομάδα σε ένα παιχνίδι face to face.

Το τελικό 0-3 νομίζω πως είναι η φυσική εξέλιξη του τρόπου, με τον οποίο αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι. Όταν έχεις απέναντί σου μια καλύτερη ομάδα, πρέπει να παρατάξεις στοιχεία που αυτή δεν έχει, για να την χτυπήσεις. Κι ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο σαν υπνωτισμένος, λες και θα έπαιζε φιλικό. Το μαχητικό πνεύμα ήταν σε διακοπές.

Παιχνίδια αυτού του επιπέδου, απαιτούν πολύ υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, άριστη τακτική συμπεριφορά και διάθεση για μάχη. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τίποτα απ΄ όλα αυτά.

Στο πρώτο κόρνερ του αγώνα, ο Αθανασιάδης χάνει στη μικρή περιοχή τον Ντανίλο κι ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ. Στη δεύτερη στημένη φάση του αγώνα, ενώ μόνο ανακοίνωση δεν βγήκε για το πώς θα εκτελεστεί, δεν βρέθηκε ένας παίκτης από το τείχος για να τρέξει στην μπάλα και να αλλοιώσει το σουτ του Φλόρο Φλόρες. Όταν το παιχνίδι έγινε 0-2, δεν γύριζε ούτε με γερανό.

Υπήρχε μια ελπίδα μήπως και αλλάξει κάτι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν είδα τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στο γήπεδο, τρίβοντας τα μπράτσα τους, με τα κεφάλια κατεβασμένα, συνειδητοποίησα ότι απλά χάνουμε το χρόνο μας περιμένοντας. Το αστείο πέναλτι, που έδωσε ο Νορβηγός, μάλλον βοήθησε όλους να το συνειδητοποιήσουν.

Την αλήθεια την είπε ο Μπόλονι στην συνέντευξη τύπου κι όποιος θέλει μπορεί να την εισπράξει.

Εν τέλει, σ΄ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, ίσως γιατί δεν την είχε. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία ταλαιπωρημένη ομάδα, που «ξεζουμίστηκε» αυτό το δίμηνο, παίζοντας πολλά παιχνίδια μαζεμένα χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσες και προσπαθεί να βρει τον προσανατολισμό της και τα πατήματά της, σε μία εποχή, που τα πράγματα έχουν αλλάξει κι η ποιότητα αναγκαστικά έχει πέσει.

Εν πάση περιπτώσει, για να κάνουμε το ρεζουμέ αυτού του ευρωπαϊκού ταξιδιού, νομίζω ότι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όσοι το έζησαν και περήφανοι γι΄ αυτά, που τους έδωσε αυτή η ομάδα. Μια ομάδα, που πάντα παλεύει με λίγα μέσα, αλλά και φέτος ενίσχυσε το όνομά της στην ευρωπαϊκή κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου και πρόσφερε στους οπαδούς της, μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Μην υποτιμάτε ότι είδατε και φέτος από τον ευρωπαίο ΠΑΟΚ. Δεν είναι πράγματα που τα ζει κανείς κάθε μέρα!

Το μείζον θέμα για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, είναι να βρει το καθαρό μυαλό του, να πάρει ανάσες και να βρει τα κίνητρο, που χρειάζεται, για να ξαναγίνει μία συμπαγής και πεινασμένη ομάδα, που θα διεκδικήσει την τύχη της όταν έρθει η ώρα.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να είναι ο ΠΑΟΚ που γνωρίσαμε από την αρχή της σεζόν για να παλέψει σε έξι παιχνίδια στα πλέι οφ για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν εκεί ο αντίπαλός του θα είναι ο Παναθηναϊκός, οι προϋποθέσεις θα είναι καλύτερες, άλλωστε όπως διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό, οι φούρνοι στην Ελλάδα όντως γκρεμίζονται.

Πηγή: paok24.com