Ο προφητικός Μαλεζάς δήλωσε την παραμονή του αγώνα ότι η Ουντινέζε είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε σε επίπεδο τακτικής και παιξίματος. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Η ρεβάνς ουσιαστικά… τελείωσε στο 13΄.

Κι όμως οι Ιταλοί παρά την εμφανή ποιοτική τους ανωτερότητα και στα δυο ματς, φοβήθηκαν. Φάνηκε καθαρά από τον διθυραμβικό τίτλο τους στην επίσημη ιστοσελίδα της Ουντινέζε για το χθεσινοβραδινό παιχνίδι: «Η Θεσσαλονίκη έπεσε. Θρίαμβος στην Τούμπα». Εκεί όπου γνώρισαν την συντριβή πριν από 11 χρόνια πήραν την ρεβάνς. Το είχαν απωθημένο.

Εν πάσει περιπτώσει, προκρίθηκαν δίκαια, αφού ήταν μια κλάση πάνω και στα δυο 90λεπτα. Ωσότου arrivederci… Γιουρόπα Λιγκ και πάμε παρακάτω. Η ζωή συνεχίζεται. Εξάλλου, δεν ήταν στόχος του ΠΑΟΚ να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Αυτό είναι, δυστυχώς, απραγματοποίητο όνειρο για κάθε ελληνική ομάδα.

Ντεφορμέ και ο Μπόλονι

Εάν εκτός από τον καλύτερο αντίπαλο, την έλλειψη τύχης, έχεις και τον προπονητή σου ντεφορμέ, αλλά και έναν διαιτητή που εφευρίσκει τον νέο ορισμό του πέναλτι στο μυαλό του, τότε η αρνητική εξέλιξη είναι αναπόφευκτη.

Η γρήγορη αλλαγή του Γιάννου με τον Γεωργιάδη ήταν η παραδοχή του λάθους του Μπόλονι. Επέμεινε με τον Γιάννου στο κέντρο, σε ένα σχήμα που δεν «περπάτησε» ούτε στο ματς με τον Άρη. Ο Γεωργιάδης από το 30΄ που μπήκε στον αγώνα πρόσθεσε μια νότα επιθετικότητας και φρεσκάδας. Όλοι οι υπόλοιποι προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό. Οι Ιταλοί ήταν απλά καλύτεροι παντού.

Νορβηγική έμπνευση… απείρου κάλλους

Στο πρώτο γκολ της Ουντινέζε δεν φταίει η άμυνα, αλλά… η επίθεση. Ο Αθανασιάδης άφησε τον αντίπαλό του στόπερ Ντανίλο και πήδηξε μόνος του στην κεφαλιά. Θα μπορούσε, βέβαια, να βγει και ο Κρέσιτς, αλλά δεν το συνηθίζει… Το δεύτερο γκολ ήταν μια πολύ καλή μακρινή εκτέλεση, ενώ το τρίτο νορβηγική έμπνευση… απείρου κάλλους του διαιτητή. Ύστερα λέμε για τους Έλληνες διαιτητές και «αυτομαστιγωνόμαστε». Τον είδατε τον Νορβηγό τι έδωσε;

Το γκολ δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, λόγω ατυχίας, αλλά και έλλειψης αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης. Εάν έμπαινε θα δοκιμαζόταν και η αντίδραση της Ουντινέζε στην Τούμπα σε δύσκολες συνθήκες. Εντούτοις, η διαφορά κλάσης μεταξύ των δυο ομάδων, κακά τα ψέματα, φάνηκε και στο πρώτο ματς, γιατί το καμπιονάτο δεν είναι ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Όταν ξέρεις να χάνεις μαθαίνεις να κερδίζεις

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ αναμφίβολα και φέτος πραγματοποίησε μια εξόχως επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη με την συμμετοχή του στους «32» και αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε αποδεχόμενος την ήττα και χειροκροτώντας τους παίκτες του Μπόλονι στο τέλος του αγώνα. Όταν ξέρεις να χάνεις σε υψηλό επίπεδο, θα μάθεις και να κερδίζεις.

Πηγή: Contra.gr