Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Απέτυχε εντός έδρας - μετά το πάθημα με τον Ολυμπιακό - και στο μάθημα με την Ουντινέζε. Με κακή ψυχολογία, με θολό μυαλό και με αγωνιστική ανισορροπία ο ΠΑΟΚ πάγωσε πάλι, πριν καλά ζεσταθεί. Βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο καναβάτσο σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα…

Είναι η δεύτερη φέτος, που οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν στη μάχη της Τούμπας, αιφνιδιάζοντας και καθηλώνοντας τους γηπεδούχους. Το δις εξαμαρτείν λοιπόν, του ΠΑΟΚ αποδεικνύει την έλλειψη σοφίας του.

Με το «bounasera» η Ουντινέζε έριξε «νοκ ντάουν» τον ΠΑΟΚ. Ο φορ των γηπεδούχων Αθανασιάδης … πέρα έβοσκε, όταν σε κόρνερ ο λίμπερο των φιλοξενούμενων Ντανίλο με κεφαλιά (6ο λεπτό) «άνοιξε» το σκορ. Κι «έκλεισε» - ουσιαστικά - την πόρτα της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.

Μόλις σε 8 λεπτά η σαφώς ανώτερη ιταλική ομάδα έριξε πάλι, «νοκ ντάουν» την ελληνική. Ο Κρέσιτς άργησε, να ξυπνήσει κι ο κεραυνός – από μεγάλη απόσταση και με καθαρό οπτικό πεδίο - του Φλόρο Φλόρες «ζευγάρωσε» τα γκολ της Ουντινέζε.

Η θερμοκρασία στην Τούμπα χάλασε. Ο υδράργυρος βυθίστηκε στο θερμόμετρο. Το 0-2 έκανε σκόνη και θρύψαλα το όνειρο της πρόκρισης. Εν τούτοις ο Τσιρίλο με κεφαλιά στο δοκάρι (16ο λεπτό) ζωντάνεψε τον κόσμο αλλά … Η ζωντάνια της κερκίδας δεν άγγιξε την ομάδα της στον αγωνιστικό χώρο.

Τότε άλλαξε τα πλάνα του ο Λάζλο Μπόλονι. Στο Ρουμάνο προπονητή φυσικά, δεν χρεώνεται ευθύνη του άδοξου αποκλεισμού. Με όσους παίκτες διαθέτει παίζει. Όταν δε, ορισμένοι από αυτούς είναι «πτώματα» από την κόπωση ή κάνουν ολέθρια λάθη (Αθανασιάδης και Κρέσιτς) … Ο Λάζλο Μπόλονι βρίσκεται κι αυτός στο καναβάτσο!

Η Ουντινέζε δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να αισθανθεί γηπεδούχος. Δεν επέτρεψε τη φωτιά της κερκίδας, να φτάσει στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε με αέρα κυρίαρχης ομάδας. Άρπαξε τις ευκαιρίες της. Κι έδεσε την πρόκριση. Δεν θα ήταν πάντως, υπερβολή εάν θεωρούσαμε την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Ουντινέζε αντίγραφο με καρμπόν της εξέλιξης του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Και τότε και τώρα οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν. Δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ατύχησαν μετά το 0-2 με δοκάρι. Μετά; Ήλθε η κατάρρευση…

Αυτή τη φορά όμως, η εξέλιξη ήταν χειρότερη. Με το 0-3 στο 50ο λεπτό ! Η εσχάτη των ποινών ίσως – πέραν του δικαίου ή του αδίκου της – εξέπληξε και τους ίδιους του Ιταλούς!

Έτσι λοιπόν, έσβησε άδοξα το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ. Και στερείται εκτός από την άπλετη δόξα και μπόλικο χρήμα. Έπαιξε κι έχασε. Ας πρόσεχε …

Πηγή: pamesports.gr