Διότι τον Μάρτιο, οπότε και θα επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στη δράση, θα διεκδικούν πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή διάκριση.

Στην παρούσα φάση, ουδείς γνωρίζει τι θα γράψει το ταμείο στο τέλος, σ’ αυτόν τον πολυμέτωπο αγώνα. Όμως, μπορούμε να συμφωνήσουμε άπαντες πως η ομάδα δημιούργημα του Ερνέστο Βαλβέρδε και κατ’ επέκταση της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, κινείται πέρα απ’ τα ελληνικά δεδομένα.

Φάνηκε για μία ακόμη φορά στη ρεβάνς με την Ρουμπίν Καζάν, όπου οι «Πειραιώτες» κατόρθωσαν να επικρατήσουν ξανά με 1-0, παίζοντας έξυπνα και ορθολογικά κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά αν έβρισκε έλλειμμα αυτοσυγκέντρωσης.

Χάρη στο εξαιρετικό πλάνο δράσης του Ισπανού τεχνικού, οι «ερυθρόλευκοι» ανεβοκατεβάζουν ταχύτητα στη διάρκεια ενός αγώνα, αφού λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι αδιανόητο να κινούνται διαρκώς στο «κόκκινο». Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της άκρως επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη απ’ τον Ισπανό τεχνικό και τους συνεργάτες του.

Σίγουρα, στον μήνα που έρχεται ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει τους κόπους μίας χρονιάς. Αρκεί να σας θυμίσουμε πως αρχής γενομένης απ’ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, θα δίνει αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες για όλες τις διοργανώσεις.

Η αρχή θα γίνει με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (4/3), θ’ ακολουθήσει το ταξίδι στο Χάρκοβο (8/3), το ματς με τον Αρη στο Φάληρο (11/3), η ρεβάνς με την Μέταλιστ (15/3), το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (18/3), ο πρώτος ημιτελικός με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (21/3), το εντός έδρας ματς με τον Αστέρα στο Φάληρο (25/3).

Αν ο Ολυμπιακός περάσει στους «8» του Europa League, και ο Απρίλιος θα είναι «καυτός» με νέες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τη ρεβάνς του ημιτελικού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια, να μείνουμε συντονισμένοι για να παρακολουθήσουμε την ομάδα του Πειραιά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της.

Πηγή: Novasports.gr