Ο «δικέφαλος» συγκέντρωσε μόνο από τα μπόνους της UEFA ένα ποσό που ξεπερνά τα 3.200.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί οξυγόνο για τα ταμεία μιας ομάδας που κινδύνευσε άμεσα με αποκλεισμό από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Τα μπόνους αυτά μεταφράζονται ως εξής: 180.000 ευρώ για την παρουσία του στους δύο προκριματικούς γύρους του καλοκαιριού, 1.000.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στους ομίλους (640.000 ευρώ πριμ πρόκρισης και 60.000 ευρώ για καθένα από τα έξι παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στη φάση αυτή), 1.200.000 ευρώ περίπου από το market pool της UEFA, 630.000 από τις τρεις νίκες και τις τρεις ισοπαλίες στη φάση των ομίλων και άλλες 200.000 για την πρόκρισή του στους «32» της διοργάνωσης.

Στα έσοδα του «δικέφαλου» θα πρέπει να υπολογιστούν και οι εισπράξεις από τα έξι παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα και που τουλάχιστον κατά ένα ποσοστό 50%-60% μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ. Στα πέντε από αυτά, γιατί από το προχθεσινό με την Ουντινέζε δεν ανακοινώθηκαν εισιτήρια και εισπράξεις, οι φίλοι του «δικέφαλου» έκοψαν περισσότερα από 100.000 εισιτήρια, για την ακρίβεια 106.559, προσφέροντας εκτός από την ηθική και οικονομική συμπαράσταση στην ομάδα τους.

Βέβαια η ευρωπαϊκή πορεία είχε και κόστος για τον ΠΑΟΚ, κυρίως σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, καθώς σε όσα είχαν υπογραφεί μέχρι και το 2010 προσφέρονταν, υψηλά μάλιστα, πριμ συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχει και το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ από την UEFA για τους πυρσούς στον αγώνα με τη Ρούμπιν που θα πρέπει να προσμετρηθεί στα έξοδα.

Το άλλο σημαντικό όφελος για τον ΠΑΟΚ ήταν σίγουρα η για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλματώδης πρόοδός του στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Η ομάδα του Μπόλονι βρίσκεται πλέον στην 70ή θέση της βαθμολογίας αυτής, γεγονός που αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό διότι σε κάθε κλήρωση για προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ με τους ισχυρούς τα επόμενα χρόνια.

Για την ώρα οι παίκτες του «δικέφαλου» ξεκουράζονται, αφού πήραν τριήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη, όπως και ο Μπόλονι, που αναχώρησε χθες για το εξωτερικό.

Πηγή: Goal