Ναι μεν, των φρονίμων τα παιδιά της μαγείρεψαν πριν πεινάσουν αλλά … Το αποτέλεσμα του μαγειρέματος (με την «καλή έννοια», που θα έλεγε και ο Ηλίας Ψινάκης) όμως, δεν … χόρτασε την ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ως γνωστόν έχει ορίσει για τους «σεφ» της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ νέο ραντεβού.

Σε εκείνο λοιπόν, τον Ιούνιο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει, να αποδείξει οριζοντίως και καθέτως, ότι ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Ως εκ τούτου ολοκλήρωσε τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Η σημερινή απόσταση από την ολοκλήρωση μετράται σε 3.500.000 … ευρώ! Κι αυτή είναι η αφετηρία των δύσκολων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο αποκλεισμός της από το Γιουρόπα Λιγκ στέρησε περίπου 1.500.000 ευρώ. Με αυτά δεν θα είχαν καλύψει βέβαια, τα 3.500.000 ευρώ. Θα είχαν όμως, μόνον 2.000.000 ευρώ, τα οποία καλύπτονται με ανανέωση των συμφωνιών για την εξόφληση πιστωτών, την ταμειακή διευκόλυνση μελών της διοίκησης προς την ΠΑΕ κι απαραιτήτως μία ακόμη …υπερήφανη πώληση ή παραχώρηση. Υποθετικά όλα αυτά εάν κι εφ όσον ο ΠΑΟΚ περνούσε την Ουντινέζε.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα μισά του δρόμου της πρόκρισης όντας ωραίος στο Ούντινε. Ως μοιραίος στη Θεσσαλονίκη έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο του. Κι αυτοκτόνησε …

Έτσι τα 3.500.000 ευρώ είναι πλέον, ένα άνοιγμα το οποίο επικρέμεται «δαμόκλειος σπάθη» των κεφαλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ακόμη και με μία … υπερήφανη μεταγραφή το άνοιγμα δεν κλείνει.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Υποθετικό βεβαίως, βεβαίως … Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Να θεωρήσουμε, ότι αύριο τον θέλει μία γερμανική ομάδα. Και προσφέρει το αστρονομικό ποσό – για τα δεδομένα του διεθνούς φορ - των 2.000.000 ευρώ. Απομένει άλλο 1.500.000 ευρώ στον αέρα. Πως θα καλυφθεί αυτό; Με ταμειακή διευκόλυνση; Πολύ δύσκολα! Και τούτο επειδή δεν θα διαγράφονται προοπτικές αύξησης των εσόδων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο εγγύς μέλλον.

Μία υπόθεση κάναμε. Με την υπεραισιόδοξη μάλιστα, εξέλιξη της. Εκτός κι εάν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης – συνεχίζουμε την ίδια υπόθεση – χαρίσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα περίπου 800.000 ευρώ τα οποία του οφείλονται. Ε, τότε σε αυτήν την περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα περάσει με άριστα το τεστ του Ιουνίου!

Για αυτήν όμως, την περίπτωση τον Φεβρουάριο δεν διακρίνεται μήτε χαραμάδα φωτός στον ορίζοντα της. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε πάλι, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με αισιόδοξη προσέγγιση πάντως, επειδή σε τέτοιες κρίσεις έχει εμπειρίες, ικανότητες διαχείρισης και χρόνο προετοιμασίας. Για να λέμε και των στραβών (διοικήσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) το δίκιο…

Πηγή: pamesports.gr