Οι δύο συνεχόμενες ήττες του Παναθηναϊκού, αλλά και το χρυσό 0-1 του Χάρκοβο έχουν δώσει τεράστιο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό σε δύο διοργανώσεις. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στην πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Πολύ κοντά μεν, αλλά ακόμη δεν έχουν καταφέρει τίποτα οι Πειραιώτες κι αυτό ακριβώς ανησυχεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ξέρει καλά ότι η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα. Γι’ αυτό, ο Βάσκος τεχνικός κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και έχει ρίξει όλο το βάρος στο να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια των ποδοσφαιριστών του. Δεν θέλει και πολύ άλλωστε να έρθει η χαλάρωση και να βγουν τα …γέλια ξινά.

Ο αποπροσανατολισμός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Οι πάντες κάνουν λόγο για φιέστα τίτλου των ερυθρόλευκων στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, ενώ την Πέμπτη ο Ολυμπιακός δίνει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και της ευρωπαϊκής ιστορίας του.

Η Μέταλιστ δεν είναι τυχαία ομάδα και ο Βάσκος γνωρίζει καλά ότι χρειάζονται 90 λεπτά απόλυτης συγκέντρωσης για να έρθει η πρόκριση. Πέρα όμως από το συγκεκριμένο παιχνίδι, προβληματίζει τον Βαλβέρδε και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εν όψει του ελληνικού ντέρμπι. Το +4 έχει προκαλέσει έκρηξη ενθουσιασμού στο λιμάνι, όμως η βαθμολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ίσως κάνει πιο επικίνδυνο τον Παναθηναϊκό, που ξέρει πλέον ότι πρέπει να τα παίξει όλα για όλα.

Αν η διαφορά ξαναπέσει στον ένα βαθμό και με πολύ πιθανή τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού του Ολυμπιακού, η υπόθεση πρωτάθλημα θα μπλέξει πάλι και αυτό δεν το θέλει με τίποτα ο Βαλβέρδε. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, άλλωστε ότι οι Πειραιώτες θα δείχνουν έως το τέλος την ίδια σταθερότητα, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχουν περιθώριο για καμιά γκέλα…