Αν και οι παίκτες αλλά και ο προπονητής του Ολυμπιακού κρατούν χαμηλούς τόνους για την ρεβανσς με την Μέταλιστ εν τούτοις στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και των ΜΜΕ, επικρατεί μια άκρατη αισιοδοξία πως ο Ολυμπιακος έχει ήδη προκριθεί και "βλέπει" προς τον τελικό του Βουκουρεστίου. Μιλούν για την κλήρωση της Παρασκευής, για τους πιθανούς αντιπάλους, επιθυμητούς και όχι.

Είναι αλήθεια πως η νίκη στην Ουκρανία έχει βάλει γερά θεμέλια για την πρόκριση αλλά ακόμη υπάρχουν ενενήντα λεπτά. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιδράσει σε περίπτωση που "στραβώσει" το παιχνίδι. Δεν είμαστε κινδυνολόγοι αλλά η υπεραισιοδοξία ή η υποτίμηση του αντιπάλου, συνειδητή ή μη, δεν κάνει καλό σε μια ομάδα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπως παραδέχθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, και θα πρέπει να διαχειριστεί πολύ καλά το παιχνίδι για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Αν επαναπαυτεί μόνο στο πρώτο ματς θα έχει δυσκολίες. Η Μέταλιστ είναι μια ομάδα που σκοράρει και εκτός έδρας και δεν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να της δώσει χώρους.

Πολλά θα κριθούν από το πρέσινγκ που θα κάνουν οι επιτθετικοί των ερυθρολεύκων στους αμυντικούς της Μέταλιστ. Εκεί υπάρχει αδυναμία και μπορεί να γίνει το λάθος από τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να "πιάσει από το λαιμό" την αντίπαλο του και να της δείξει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες σκέψεις.

Οποιαδήποτε δε χαλαρότητα στην άμυνα, θα κοστίσει γιατί οι Ουκρανοί επιθετικοί είναι κανότατοι παίκτες και έχουν εύκολο το γκολ, ανεξάρτητα αν αυτό δε συνέβη στο Χάρκοβο.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβάται τίποτα άλλο εκτός από τον κακό εαυτό του.

Πηγή: pamesports.gr