Από τις 23 Απριλίου του 2011 και το μεγάλο ντέρμπι με τη Σαχτάρ, στο Ντόνετσκ, για το…περσινό πρωτάθλημα.

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει 18 αγώνες εκτός έδρας, με 13 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Καμία ήττα! Από τους 18 αγώνες, οι 13 είναι για το πρωτάθλημα Ουκρανίας (9-4-0) και οι πέντε για το Γιουρόπα Λιγκ (4-1-0).

Να έχετε δε υπόψιν σας ότι μέσα σε αυτούς τους 18 αγώνες, είναι ισοπαλία 1-1 με την Ντινάμο στο Κίεβο και νίκη 2-1 με τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (για το φετινό πρωτάθλημα Ουκρανίας), νίκη 4-0 με τη Σοσό στη Γαλλία (προκριματικά Γιουρόπα), ισοπαλία 1-1 με την ΑΖ Άλκμααρ στην Ολλανδία (φάση ομίλων του Γιουρόπα) και νίκη 4-0 με την Αούστρια Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία (φάση των 32 του Γιουρόπα).

Και μην υποτιμάτε αυτές τις ομάδες. Η Σάλτσμπουργκ στη φάση των ομίλων είχε αποκλείσει την Παρί Σε Ζερμέν παρακαλώ. Η Άλκμααρ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Ολλανδίας (κι η Μέταλιστ της πήρε 1-1, παίζοντας με τα δεύτερα!). Η Σοσό είναι μία ομάδα τέλος πάντων από το γαλλικό πρωτάθλημα. Κι οι Ντινάμο Κιέβου και Σαχτάρ μόνο της πλάκας δεν είναι σε επίπεδο όχι μόνο ουκρανικού πρωταθλήματος, αλλά και κυπέλλων Ευρώπης.

Θέλετε αποτελέσματα προηγούμενων ετών της Μέταλιστ εκτός έδρας στην Ευρώπη; 1-0 με τη Γαλατασαράϊ στην Τουρκία, 1-0 με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, 1-1 με την Έβερτον στην Αγγλία, 0-0 με την ΠΣΒ Αϊντχοβεν στην Ολλανδία, 0-0 και 1-0 με τη Σαμπντόρια στην Ιταλία, 1-0 με την Ομόνοια στην Κύπρο, 1-1 με την Στουρμ στην Αυστρία, 2-1 με τη Ριέκα στην Κροατία,

Να είναι τυχαία όλα αυτά; Μου φαίνεται δύσκολο φίλοι μου. Και δύσκολο μου φαίνεται και το έργο του Ολυμπιακού απόψε. Γιατί αυτή η ομάδα μπορεί τακτικά να μην είναι σούπερ, αλλά και ταλέντο έχει και πλάνο στο που κτυπάει.

Ανάλογα με τις συνθήκες του ματς. Αν την παίρνει, θα σε χτυπήσει από το δεκάλεπτο κιόλας. Αν σε δει δυνατό, θα σε αφήσει να κουραστείς αν φορτσάρεις 15-20 λεπτά και θα σου επιτεθεί από το 15-20 έως το 30. Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου, θα σου ξαναεπιτεθεί. Θα ξεκινήσει δυνατά και το β΄ ημίχρονο αν σε βρει μπόσικο.

Και στο τέλος του αγώνα είναι που θα σε βάλει στα καρέ σου αν δεν έχεις αντοχές. Στην Μπενφίκα, στη Γαλατά, στην Έβερτον, στην Στουρμ, στη Ριέκα, στη Βιέννη με την Αούστρια τα κρίσιμα γκολ μπήκαν στο φινάλε…

Για να είσαι ήσυχος με αυτή την ομάδα πρέπει να της βάλεις δύο γκολ σήμερα. Εμένα αν μου έδινες ένα Χ, θα το έπαιρνα ευχαρίστως. Άλλωστε, κάποια στιγμή το νικηφόρο σερί θα σπάσει. Αν είναι, ας σπάσει σήμερα. Αλλά με ισοπαλία που βολεύει, διαφορετικά…

Πηγή: sport-fm.gr