Καταντάει κουραστικό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει το "μηδέν" πίσω. Παιδικό συμπέρασμα μεν, αλλά  έτσι περνάει. Το 0-0 είναι αρκετό μετά τη νίκη στο Χάρκοβο. Αρκετό μεν, ευθραστο δε. Δεν του κακόπεσε το 1-0 στην Ουκρανία. Κάθε άλλο. Είναι αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση και δη νοκ άουτ. Είναι ίδιο σκηνικό όπως με τη Ρούμπιν, αλλά η Μέταλιστ είναι άλλη ομάδα. Λιγότερο συμπαγής, αλλά πιο επικίνδυνη.

Ο Ολυμπιακός παίζει εδώ και καιρό στο όριο να φάει γκολ. Εχει δέκα σερί παιχνίδια με νίκες και απαραβίαστη εστία. Εχει φάει όμως πολλές φάσεις. Παίζει σχετικά ψηλά την άμυνα και στο τσακ έχει γλυτώσει. Θεωρίες και προλήψεις θα πείτε. Αφού δεν τα έχει φάει ως τώρα, γιατί να τα φάει τώρα; Να μην αρχίσουμε ότι κάποια στιγμή σπάνε τα σερί. Η ομάδα του Πειραιά παίζει το πιο σημαντικό ματς στην Ευρώπη μετά το "Ανφιλντ". Πάει για πρόκριση στους "8". Δυο φορές όλο κι όλο τα έχει καταφέρει στην ιστορία της. Εχει νικήσει εκτός έδρας κι όλα είναι υπέρ της. Το άγχος φυσιολογικά είναι τεράστιο. Κι αν το όνομα της Μέταλιστ δεν λέει πολλά, σίγουρα θα είναι λάθος αν υποτιμηθεί με βάση αυτό το 0-1 του πρώτου ματς. Είναι ευάλωτη πίσω, αλλά μπροστά είναι κίνδυνος θάνατος. Ταχύτατη και μηχανή τερμάτων. 

Ο κακός αγωνιστικός χώρος στο Χάρκοβο την έκανε να φαίνεται λιγότερο ποιοτική από ότι πραγματικά είναι. Στο "Καραϊσκάκη" όμως είναι διαφορετικά. Κι αν ο κόσμος μπορεί να ασκήσει όπως πάντα τη δική του πίεση στον αντίπαλο αγωνιστικά τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Δεν κάνουμε αουτσάιντερ τον Ολυμπιακό. Φαβορί είναι μετά την πρώτη νίκη. Είναι όμως όλα τόσο οριακά που το ένστικτο σε κάνει νιώθεις ανησυχία.  Η απουσία του Μέλμπεργκ είναι σημαντική. Οι Ουκρανοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εχουν εξαιρετικούς παίκτες. Οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να είναι συμπαγείς και συγκεντρωμένοι. Είναι ευάλωτοι στην κόντρα και αυτό δεν θα περνάει πάντα ατιμώρητο. Αν ξεπεράσουν κι αυτόν τον σκόπελο τότε θα έχουν πετύχει κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει εδώ και δέκα χρόνια: να περάσει στους "8" ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν είναι μικρό πράγμα για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι όλων. Πιθανή πρόκριση θα ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο του Ολυμπιακού. Πιθανός αποκλεισμός θα είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Δεν θα διαγράψει με μιας την ως τώρα πορεία, αλλά θα χαλάσει την ως τώρα καλή εικόνα.

Ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του βάζουν στην άκρη τον Παναθηναϊκό και σκέφτονται μόνο το πως θα ολοκληρώσουν ότι άρχισαν μια εβδομάδα πριν στην Ουκρανία. Περιθώρια για πολλές σκέψεις δεν υπάρχουν. Κόλπα φοβερά και τρομέρα δεν υπάρχουν. Ολοι σε ξέρουν. Οποιος κι αν παίξει δεν θα αλλάξει κάτι. Το αποτέλεσμα της ρεβάνς με τη Μέταλιστ θα αποτελέσει ορόσημο. Μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του Ολυμπιακού. Είτε θετικά σε περίπτωση πρόκρισης είτε αρνητικά αν έλθει ο αποκλεισμός. Μήτε μάντεις κακών γινόμαστε μήτε τίποτε άλλο. Ενα ματς είναι, μπαίνει, παίζει προσεκτικά το παίρνει και φεύγει. Αν παίξει για την ισοπαλία, θα πάει χαμένος...

Πηγή: sday.gr