Τα εκτός έδρας ματς των ερυθρόλευκων έγιναν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε χώρες που… συγγενεύουν ποδοσφαιρικά. Ρωσία και Ουκρανία. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ίδιο σκορ πρόκρισης: 0-1.

Η Ρούμπιν, λοιπόν, δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στο β’ ημίχρονο στο "Καραϊσκάκη" και θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ. Ειδικά αν δεν έκανε ο Κάρολ τρομερές επεμβάσεις.

Στο ματς στην Ρωσία η Ρούμπιν ήταν κακή και η ομάδα του Βαλβέρδε έκανε πάρτι. Ήταν σαφώς ανώτερος ο Ολυμπιακός σε όλο σχεδόν το 90λεπτο. Παρά ταύτα, η ρεβάνς αποδείχθηκε ζόρικη.

Στο Μέταλιστ - Ολυμπιακός, οι Ουκρανοί παίξανε πολύ καλά, ή τουλάχιστον καλύτερα από τους ερυθρόλευκους, κυρίως στο α’ μέρος και γενικά θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Πίεσαν, είχαν την πρωτοβουλία, έστω κι αν δεν έφτιαξαν τις τρομερές φάσεις. Στο δεύτερο, βέβαια, ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Το σίγουρο είναι πως με δεδομένο ότι η Μέταλιστ ήταν καλύτερη από την Ρούμπιν στα πρώτα ματς, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να δείξει μεγάλη προσοχή στη ρεβάνς. Και να μην έχει το μυαλό του στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό επειδή η η Μέταλιστ έδειξε ικανότητες και θα έρθει για ...Heavy Metal στην Αθήνα. Κι αν βρει ευκαιρία μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και να αποδειχθεί σκληρό μέταλλο, όπως λέμε σκληρό καρύδι, έστω κι αν δεν είναι κάποιο μεγαθήριο.

Ένας σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα, λογικά. Αν, όμως, χαλαρώσουν οι παίκτες του, τότε μπορεί η Μέταλιστ να γίνει επικίνδυνη. Κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει ο Βαλβέρδε, γι’ αυτό και χτυπάει το καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του τα τελευταία 24ωρα...