Μετά την πρόκριση της Γιουνάιτεντ επί του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίστευα και έγραψα πως η ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες θα έβγαζε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση. Αυτό συνέβη κόντρα στη Γουέστ Χαμ παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να αγωνιστούν χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης με την ελληνική ομάδα, Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο της πρωταθλήτριας Αγγλίας σίγουρα άλλαξε αφού μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ εντός έδρας, η ομάδα έμεινε μέσα στον μοναδικό στόχο που της είχε απομείνει ενώ επανήλθε και στις νίκες στο πρωτάθλημα με καλή εμφάνιση.

Το γεγονός ότι ο Φαν Πέρσι είναι εκτός αγωνιστικής δράσης ίσως τελικά και να είναι θετικό αφού με τον Ρούνεϊ στην κορυφή και τον Μάτα πίσω του, η Γιουνάιτεντ γίνεται αρκετά γρήγορη και επικίνδυνη.

Κι αν η Γιουνάιτεντ νιώθει απογοητευμένη που δεν μετέχει στο κυνήγι του τίτλου, το κίνητρο για μια άτυπη εκδίκηση απέναντι στη Σίτι για την ήττα στο πρώτο γύρο με το βαρύ 4-1 από την οποία ξεκίνησε όλη η γκρίνια της χρονιάς, είναι μεγάλο.

Για την Σίτι, η αναμέτρηση με τη Γιουνάιτεντ αλλά και αυτή με την Αρσεναλ εκτός έδρας, αποτελούν το δίδυμο βράχων που πρέπει να ξεπεράσει στην παρούσα φάση ο Μανουέλ Πελεγκρίνι προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου. Αυτά τα δύο ματς θα καθορίσουν το φίνις της κούρσας με την διαφορά τερμάτων να είναι αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό πλεονέκτημα αν και με τη Λίβερπουλ να σκοράρει κατά ριπάς, ίσως αυτό να μην είναι αρκετό στις τελευταίες αγωνιστικές.

Για τον Μόγιες το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο Γιάγια Τουρέ ενώ για τον Πελεγκρίνι ο ανανεωμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος τις τελευταίες εβδομάδες, Ρούνεϊ.

Πηγή: england365.gr