Η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 23’ από τους γηπεδούχους, με τον 17χρονο Μουσά Ντεμπελέ να βρίσκει τον Κασάμι, αλλά τον Χάουαρντ να του… λέει όχι! Στην εξέλιξη της φάσης ήταν η σειρά των «ζαχαρωτών» να απειλήσουν, ωστόσο, ο Ντεουλοφέου δεν κατάφερε να πλάγια θέση να νικήσει τον Στόκντεϊλ. Στο 28’ ο Χόλτμπι είχε μια κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ, διατηρώντας το 0-0. Ένα 0-0 που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Αμερικανός γκολκίπερ μπλόκαρε και την προσπάθεια του Ντεμπελέ λίγο πριν την εκπνοή.

Με μια αλλαγή για την Έβερτον ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Μπάρκλεϊ με τον Νέισμιθ και ο Σκωτσέζος επιθετικός φρόντισε να τον δικαιώσει έξι λεπτά αργότερα, όταν έκανε το σουτ από το οποίο προήλθε το 0-1 σε μια περίεργη φάση, στην οποία η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Στόκντεϊλ, που την έστειλε μόνος στα δίχτυα του! Το γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους και τα «ζαχαρωτά» λίγο έλειψαν ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να κάνουν και δεύτερη ζημιά, αλλά στο… κάτι μεταξύ πάσας και πλασέ προς την εστία του Μπέινς, ο Λουκάκου δεν πρόλαβε να μπει στη φάση, ενώ και το σουτ που επιχείρησε λίγο αργότερα ο Βέλγος, το «έβγαλε» με τα πόδια ο Στόκντεϊλ.

Στο 64’ ο Μάγκατ πέρασε στο ματς τους Ντεζάγκα και Γούντροου και ο πρώτος χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να φέρει το ματς στα ίσα! Στο 71’ πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 1-1! Στη συνέχεια το ματς «άνοιξε», με τη Φούλαμ να ψάχνει τον τρόπο να φέρει… τούμπα το ματς και την Έβερτον να βρίσκει όλο και περισσότερους κενούς χώρους στην αντεπίθεση! Στο 79’ ακόμα μία αλλαγή στο ματς, ο Κέβιν Μιραλάς, βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, μετά από εξαιρετική κάθετη του ΜακΓκίντι, πλάσαρε σωστά τον Στόκντεϊλ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Έβερτον, η οποία στο 86’ «κλείδωσε» τη νίκη με το κοντινό πλασέ του Νέισμιθ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο φινάλε!

Πηγή: england365.gr