Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο ΜακΚάρθι τρύπωσε ανάμεσα σε δύο και με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 35’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Στόουνς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 για την Έβερτον!

Στο δεύτερο μέρος ο Λουίς Φαν Χάαλ ξεκίνησε με αλλαγή, τον Φαλκάο αντί του εκνευρισμένου Φελαϊνί, ευελπιστώντας πως η ομάδα του θα «ανέβαινε» επιθετικά και θα έφτανε στο γρήγορο γκολ. Μάλιστα πολύ νωρίς έφτασε κοντά στη μείωση, όμως ο Σμόλινγκ δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι.

Το τελευταίο χαρτί που έριξε στο γήπεδο ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Αντ’ αυτού, μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 74’, όταν ο νεοεισελθών Μιραλάς-έσπασε το τεχνητό οφσάιντ- και έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους… Στις τελευταίες αξιόλογες φάσεις του αγώνα, ο Φαλκάο βρήκε στο 81’ το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως σωστά το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μιραλάς έφτασε κοντά στο 4-0 όμως ο Νταβίντ Ντε Χέα απομάκρυνε με δυσκολία.