Η κυριαρχία της Λίβερπουλ σε όλα τα σημεία του γηπέδου ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της σε μία έδρα όπου η γηπεδούχος ομάδα σε 7 αγώνες μέχρι τώρα μετρούσε 3 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η διαφορά ποιότητας των παικτών αλλά και η αλλαγή τακτικής του Νταλγκλίς έδωσαν αυτό που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει από την ομάδα του λιμανιού. Αυτό ήταν το 181ο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και έμελλε να είναι η πρώτη νίκη που κάνει ο Big Kenny ως προπονητής στο Villa Park.

Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο, που επαληθεύτηκε στον αγώνα, ήταν ότι η Άστον Βίλλα από τα 19 τέρματα παθητικό που είχε μέχρι πριν τον αγώνα το 32% τα έχει δεχτεί από χτυπήματα κόρνερ. Η Λίβερπουλ , ομάδα με μεγάλο μέσο όρο κερδισμένων κόρνερ, ευτύχησε σε δύο να νικήσει την άμυνα της Βίλλα και να επιβεβαιώσει την αδυναμία της στα στημένα.

Η Άστον Βίλλα του Μακλίς

Ο προπονητής της Βίλλα έχοντας μία σημαντική απουσία, αυτή του Αντεμπαχόρ, χρησιμοποίησε από την αρχή τον Χέσκεϊ ως σέντερ φορ σ’ ένα σύστημα 4-2-3-1. Τα χαρακτηριστικά του συστήματος του ήταν:

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr