Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος...

Αναμφισβήτητα, η «χειρότερη» θα είναι για τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, που περίμενε να πάει στο σπίτι του μετά το ματς με την ουραγό Μπλάκμπερν, και να πιει τα κρασιά του στην υγεία των 70 χρόνων του, μέχρι να πει το Happy New Year. Η ήττα με 3-2 της Γιουνάιτεντ, ήταν ένα πολύ όμορφο δώρο στην Σίτυ, που μπορεί να ξεφύγει πάλι αύριο στην βαθμολογία. Αλλά ποιος του φταίει του «παππού», που είχε την έμπνευση να αφήσει εκτός αποστολής τον Ρούνεϊ και έτσι να μην έχει μια προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, να τραβήξει τους άλλους, όταν τα πράγματα «στράβωσαν»; Βάλτε και τους τραυματισμούς των αμυντικών, που τον υποχρέωσαν να κατεβάσει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κάρικ και Τζόουνς, που εκτέθηκαν από τον Γιακούμπου, και έχετε την πλήρη εικόνα. Με τις υγείες του!

Στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Βίλας Μπόας έχει βαλθεί να ανεβάζει την πίεση του Αμπράμοβιτς και πάνω που ο Ρώσος είπε να τον στηρίξει, έφαγε μια ξεγυρισμένη 3άρα από την Αστον Βίλα, που ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Τα «φαντάσματα του πάγκου» θα ξυπνήσουν και πάλι και θα κάνουν βόλτες στο Λονδίνο.

Όσο για τους «πετεινούς», πάνω που τους γράψαμε καλά λόγια, έγιναν κοτοπουλάκια. Σκληρή έδρα έχει η Σουόνσι, αλλά όταν θέλεις τίτλους και Τσάμπιονς Ληγκ, δεν αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη και να πετάξεις ένα τρίποντο, κόντρα στους νεοφώτιστους. Ιδιαίτερα όταν έχεις προηγηθεί στο σκορ. Περαστικά τους.

Οι μόνοι που γελούν στο Λονδίνο είναι ο Βενγκέρ και οι οπαδοί της Αρσεναλ. Μπορεί ο Φαν Πέρσι να έμεινε τελικά στα 35 γκολ στην πρέμιερ το 2011, και να μην έσπασε το ρεκόρ του Σίρερ με 36 από το 1995, όμως το τρίποντο, με το μοναδικό γκολ του Ολλανδού έφερε την ομάδα στην 4η θέση. Μαζί με τον Ανρί, που χειροκροτούσε στην κερκίδα, έστω δανεικό για 2 μήνες, οι κανονιέρηδες, μπορούν να καλύψουν και άλλο από το χαμένο έδαφος στην μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Ληγκ.

Εκεί που θέλει να επιστρέψει και η Λίβερπουλ, που στα ντέρμπυ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα («καθάρισε» με 3-1 τη Νιούκασλ την Παρασκευή). Η απουσία του Σουάρες έδειξε, ότι θα φέρει μια δυσκολία στο γκολ, υπάρχουν όμως παίκτες με προσωπικότητα, που μαζί με την επιστροφή του αρχηγού, υπόσχονται να σταματήσουν τα «δώρα» σε όποιον «μικρό» επισκέπτεται το Ανφιλντ.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους, και τα λέμε και την Πρωτοχρονιά, με αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: pamesports.gr