Δεν είναι μόνο η ήττα από την ανύπαρκτη εφέτος Σάντερλαντ (αν και προήλθε από οφσάιντ). Ασφαλώς βέβαια δεν επιτρέπεται, όταν το Σάβατο σου έχει κάνει δώρο η Γιουνάιτεντ, εσύ να το ανταποδίδεις. Αλλά και ποιοι από τους παίκτες της, εκτός του Γιάγια Τουρέ, έχουν εμπειρία πρωταθλητισμού; Αστέρια μεν, σε συλλόγους όμως, που ήταν στην 2η σειρά στην μάχη των εγχώριων τίτλων. Πώς να ξέρουν αυτοί να διαχειριστούν την πίεση για το αποτέλεσμα;

Επιμένω όμως, ότι η προσπάθεια των Αράβων, αδικείται από την έλλειψη ορθής καθοδήγησης, για ένα τέτοιο ποιοτικό ρόστερ. Σε κάθε ματς, απουσιάζει φανερά ο επιθετικός σχεδιασμός. Όσο καλά στήνεται αμυντικά, τόσο στην τύχη και στις ορέξεις των παικτών του, αφήνει τα πράγματα ο Μαντσίνι. Έτσι όμως δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ομάδες, που παίζουν κλειστά και με σχέδιο. Και όταν δεν θα σε θέλει η τύχη, ή δεν θα πιάσουν τα «μαγικά» του Σίλβα (κυρίως), θα τρως τέτοιες σφαλιάρες.

Αυτό πάντως που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία της Αγγλίας, είναι τα πειθαρχικά παραπτώματα, στους δύο αιώνιους του Νησιού, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ. Με διαφορετικές προεκτάσεις βέβαια στην κάθε περίπτωση.

Διότι στο Μάντσεστερ, γελάνε άπαντες με το πείσμα του «παππού», ο οποίος τιμώρησε τον Ρούνεϊ, αφήνοντας τον εκτός 11άδας, επειδή βγήκε να φάει μετά το ματς με την Ουίγκαν, με τους Γκίμπσον και Εβανς, οικογενειακά, αλλά χωρίς να έχει την άδεια του Σκωτσέζου. Για φαγητό όμως ήταν, ούτε για ξενύχτι, ούτε για ποτό και γυναίκες. Μάλλον η προπόνηση την Τετάρτη, την ημέρα του ρεπό των υπολοίπων, ήταν αρκετή, για να διατηρήσει την πειθαρχία, που θέλει ο Φέργκιουσον, παρότι μιλάμε για πταίσμα. Ο εσωτερικός κανονισμός όμως, είναι κανονισμός. Από εκεί και πέρα, η «μαγκιά» που θέλησε να επιδείξει ο σερ Αλεξ, ότι αυτός είναι πάνω από όλους, θεωρώντας εύκολη δουλειά το ματς με τους ουραγούς, δεν του βγήκε. Το «πλήρωσε» με το 2-3 από την Μπλάκμπερν, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Δυστυχώς οι συνήθειες δεν αλλάζουν. Όταν λοιπόν πετάς παπούτσια στον καλύτερο σου παίκτη (τον Μπέκαμ) στα 60 σου, τώρα στα γεροντάματα, «φυσιολογικό» είναι να πιστεύεις, ότι έτσι θα κρατήσεις τα χαλινάρια. Ου γαρ έρχεται μόνον.

Στο Λίβερπουλ πάλι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Και αν υπήρχαν οπαδοί, που απορούσαν για το ύψος της ποινής των 8 αγωνιστικών στον Σουάρες, στο επεισόδιο με τον Εβρά, μάλλον από το βράδυ της παραμονής πρέπει οι περισσότεροι να έχουν αναθεωρήσει. Η ανεξάρτητη επιτροπή της FA, δημοσιοποίησε το κατηγορητήριο και στις 115 σελίδες του, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη “negrito”, αλλά 8 (!) φορές μέσα στην 2λεπτη αντιπαράθεση τους, πεντακάθαρα το “negro”. Με φανερή επίγνωση μάλιστα από την πλευρά του Σουάρες, το πώς χρησιμοποιεί την λέξη, αφού κάποια στιγμή του λέει καθαρά, ότι «δεν απαντάω σε μαύρους». Για αυτό και ο ίδιος ο σύλλογος μοιάζει να κάνει ένα βήμα πίσω, από την αρχική οργισμένη αντίδραση, δηλώνοντας, πως θέλει να εξετάσει πιο εξονυχιστικά, τις σελίδες της έκθεσης, πριν προβεί σε νέο σχόλιο. Και μπορεί ο καθένας να έχει τις απόψεις του, για το τι είναι ρατσισμός και τι όχι, όμως τουλάχιστον δικαιολογημένη, ήταν η αντίδραση του Γάλλου αμυντικού της Γιουνάιτεντ.

Πηγή: pamesports.gr