Για πρώτη φορά μετά το 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι Μπλε πανηγύρισαν νίκη με το ίδιο σκορ στην έδρα της Γουλβς αν και τα χρειάστηκαν στο τέλος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι στο 32' με την κεφαλιά του Ρότζερ Τζόνσον μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαμίλ. Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι άνοιξε το σκορ νωρίς, με τον Ραμίρες να τελειώνει τη φάση με σουτ στο παραθυράκι μετά από κόρνερ του Μάτα. Μετά την επίτευξη του γκολ πρώτα οι Βραζιλιάνοι και οι Πορτογάλοι παίκτες (Ραμίρες, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Μεϊρέλες, Μποζίνγκουα) πήγαν στον Αντρέ Βίλας-Μπόας και στη συνέχεια όλοι μαζί έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Οι Λονδρέζοι μετά το γκολ ήλεγξαν τον ρυθμό, όμως δεν έκαναν φάσεις για να τελιώσουν τον αγώνα και έπαθαν «έμφραγμα» στο 85' όταν ο Φλέτσερ κινήθηκε στην πλάτη του Μποζίνγκουα, που έχασε εντελώς τη φάση και έδωσε το δικαίωμα στον Γουόρντ με βολέ να κάνει το 1-1. Ακόμα μία γκέλα ήταν κοντά για την Τσέλσι, που τελικά γλίτωσε και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με ένα πολύ ωραίο τέρμα στο 88'.

Ο Λάμπαρντ έδωσε στον Τόρες, ο Ισπανός έκανε ωραία πάσα στα αριστερά στον Κόουλ, που έβγαλε ωραία σέντρα για τον Αγγλο, ο οποίος στην κενή εστία τελείωσε τη φάση που ο ίδιος άρχισε για το 1-2. Στις καθυστερήσεις ο Τσεχ κράτησε το σκορ με εκπληκτική επέμβαση.

Από... ωραίος μοιραίος ο Μπάρτον
Η ΚΠΡ υποδέχθηκε τη Νόριτς και ήθελε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των 7 αγώνων χωρίς νίκη. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησαν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με σουτ του Τζόι Μπάρτον στο 11'. Με αυτό το γκολ η Νόριτς δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για 20ό σερί παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο περυσινό σερί της Μπόλτον! Ο Άγγλος μέσος, όμως, από... ωραίο εξελίχθηκε σε μοιραίο για τους Λονδρέζους, καθώς άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 36' για χτύπημα πάνω στη φάση στον Μπράντλεϊ Τζόνσον.

Αυτή ήταν η τρίτη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ με την οποία ο Μπάρτον αποβάλλεται (το ρεκόρ έχει ο Κάρλτον Πάλμερ με 5) και λίγο αργότερα τα «καναρίνια» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Πίλκινγκτον στο 42'. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Λάμπερτ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Ράντι βρήκε ελάχιστα την μπάλα και εκείνη στη συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι του, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τααράμπ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος, καθώς μετά από βαθιά μπαλιά του Μπένετ, ο Μόρισον, που είχε περάσει στο 66' στη θέση του Λάπιν, από κοντά έκανε το τελικό 2-1 και έδωσε τη νίκη στη Νόριτς.

Διαδηλώσεις και... πελάτες
Η εκπληκτική και απρόσμενη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» θα περίμενε κανείς πως θα έδινε μερικά κανονάκια στον προπονητή της Μπλάκμπερν, Στιβ Κιν. Ωστόσο, οι οπαδοί των Ρόδων αρνήθηκαν και αυτή τη φορά να κάνουν ένα διάλειμμα στις αποδοκιμασίες και τις... διαδηλώσεις εις βάρος του τεχνικού τους. Ποια ήταν η συνέπεια; Η ψυχολογία της ομάδας στο «Ιγουντ Παρκ» είχε συνέπεια να πιάσει και πάλι πάτο (έξι ήττες στα επτά πρόσφατα εντός έδρας), με τη Στόουκ να εκμεταλλεύεται το γεγονός στο έπακρο και να περνάει νικηφόρα (2-1).

Βέβαια οι φιλοξενούμενοι έχουν αρχίσει να βλέπουν σαν... πελάτες τη Μπλάκμπερν, της οποίας επικράτησαν για πέμπτη φορά στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις τους. Για αυτό φρόντισε ο Πίτερ Κράουτς που πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης. Το πρώτο (17') με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, έφερε τρελή αισιοδοξία στη Στόουκ που όποτε ανοίγει πρώτη το σκορ, παίρνει στο φινάλε και τους τρεις βαθμούς. Περίπου από το ίδιο σημείο ο υψηλόσωμος επιθετικός (45') έκανε το 2-0. Ο Ντέιβιντ Γκουντγουίλι μείωσε (69'), αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τη γκρίνια για τον Κιν να γίνεται ξεσηκωμός.

To μυαλό ήταν στο... Λονδίνο
Η Άστον Βίλα έμεινε στο... Στάμφορντ Μπριτζ, γιατί στο «Βίλα Παρκ» υπήρχε μόνο μια ομάδα, η Σουόνσι. Οι «κύκνοι» επικράτησαν 2-0 και έφτασαν στους 23 βαθμούς τους «Χωριάτες».Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 5' ήταν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Ντάιερ. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα στο 12', αλλά ο Ορλάντι δεν βρήκε στόχο. Η Άστον Βίλα δεν έβρισκε λύσεις, αντίθετα η Σουόνσι στη επόμενη καλή φάση της στο 47' πέτυχε το 2-0 με τον Ρούτλετζ. Ο Μακλίς τα... άκουσε από τον κόσμο, αφού έβγαλε από το γήπεδο τον Άιρλαντ, τον μοναδικό που προσπαθούσε να απειλήσει. 

Διαβάστε αναλυτικά στο gazzetta.gr