Σαν σήμερα, 9 Ιανουαρίου του 2006 οι «κανονιέρηδες» παίρνουν πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αποκλείοντας τη Λίβερπουλ, η οποία εκείνη την ημέρα γνώρισε τη χειρότερη ήττα της από το 1930.

Οι Λονδρέζοι παίρνουν τη νίκη κόντρα στους «κόκκινους» με το εμφατικό 6-3 μέσα στο «Άνφιλντ», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζούλιο Μπαπτίστα, ο οποίο σημείωσε 6 τέρματα για την ομάδα του.

Αν και ο Αρσέν Βενγκέρ χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες αυτό δεν εμπόδισε την Άρσεναλ να μετατρέψει σε «περίπατο» το -θεωρητικά- δύσκολο παιχνίδι, από το πρώτο μέρος μάλιστα, στο οποίο προηγήθηκαν με σκορ 4-1.

Οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλο τέρμα, αν ο Μπαπτίστα είχε ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Αλιαντιέρ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 27’κάνοντας το 1-0, με τον Φαουλερ να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους σε 1-1 στο 33ο λεπτό. Ωστόσο, στα τελευταία πέντε λεπτά του α’ ημιχρόνου η Άρσεναλ έδωσε άλλες… διαστάσεις στο σκορ. Δύο γκολ του Μπαπτίστα κι ένα του Σονγκ ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Μετά και την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Βραζιλιάνος παρέμεινε «ζεστός» σημειώνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ στο ματς, κάνοντας το 5-1 στο 66’.

Ο Τζέραρντ με πολύ ωραίο γκολ, μειώνει για τους «κόκκινους» σε 5-2 στο 68ο λεπτό, ενώ ο Χίπια έκανε το 5-3 στο 80'.

Έξι λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Μπαπτίστα ξαναχτυπά, πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 6-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της Άρσεναλ.

Παρά το βαρύ 6-3, οι 40.000 φίλαθλοι της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στο «Άνφιλντ» δεν αποχώρησαν από το γήπεδο, αφού παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη του αγώνα, παρ’ ότι η ομάδα τους βρέθηκε να χάνει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με μεγάλη διαφορά…

Ο συνθέσεις των ομάδων:

Λίβερπουλ: Ντούντεκ, Πέλτιερ, Χίπια, Παλέτα, Γουόρνοκ (58' Αλόνσο), Γκάθρι, Τζέραρντ, Αουρέλιο, Γκονζάλεζ (11' Λουΐς Γκαρσία, 75' Κάραγκερ), Φάουλερ, Μπέλαμι.

Αρσεναλ: Αλμούνια, Χόιτ, Τουρέ, Ντζουρού, Τραορέ (88' Κόνολι), Ουόλκοτ (74' Ντιαμπί), Φαμπρέγκας, Ντενίλσον, Μπαπτίστα, Σονγκ, Αλιαντιέρ

ΠΗΓΗ: Sday.gr