Η Στόουκ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Έπαιξε έξυπνα, δεν επεδίωξε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω και κατάφερε να αποφύγει το λάθος που θα την έβαζε πίσω στο σκορ. Έχει να νικήσει από το 1959 την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ άλλα ούτε φέτος ήταν η χρονιά που θα έκανε την πρώτη της νίκη στα πλαίσια της Premier League.

Από τα στατιστικά του παιχνιδιού εντύπωση κάνει το ποσοστό κατοχής μπάλας με 69% υπέρ της Λίβερπουλ. Από την άλλη η κακή επιθετική λειτουργία της Στόουκ αποτυπώνεται στις 3 προσπάθειες για γκολ , το 1 κερδισμένο κόρνερ και το ποσοστό του 63% στις ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις. Είναι από τις φορές που τα στατιστικά μπορούν να δώσουν την εικόνα ενός αγώνα εκτός από το αποτέλεσμα. Αυτό που έλειψε ήταν το γκολ που θα ολοκλήρωνε έναν καλό αγώνα για το θεατή.

Η νέα τακτική του Νταλγκλίς

Ο Νταλγκλίς έχει μάθει να ζει με τις βασικές απουσίες του. Τώρα που επέστρεψε ο Τζέραρντ του λείπει ο Σουάρεζ. Αυτή η απουσία είναι η αιτία που στον αγώνα με την Στόουκ είδαμε καινούρια τακτική και νέες λογικές στο στήσιμο της ομάδας.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr