This is... «Goodison»
Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Κόντρα στην Εβερτον η Σίτι τα είχε όλα υπέρ της: κατοχή, ευκαιρίες, κόρνερ κτλ. Ή μάλλον σχεδόν όλα. Βλέπετε τα Ζαχαρωτά υπερίσχησαν μόνο σε μία κατηγορία που όμως είναι και η σημαντικότερη: αυτή του γκολ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε 1-0, επιβεβαιώνοντας την παράδοση που θέλει το «Γκούντισον Παρκ» να είναι άκρως αφιλόξενο για τους Πολίτες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να νικήσουν σε μόλις δύο από τις 15 επισκέψεις τους στην μπλε πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Ηρωας για τους γηπεδούχους, αλλά και για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ένα τέως παιδί των Κόκκινων Διαβόλων. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ντάρεν Γκιμπς έπιασε το ξερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Αυτή ήταν και η μοναδική εύστοχη στιγμή του αγώνα. Νωρίτερα το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους. Κυριότερη φάση για την Εβερτον ήταν αυτή, όπου ο Τζολέον Λέσκοτ σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σου του Ντένις Στρακουαλούρσι, ενώ ο Σαμίρ Νασρί ήταν ο πλέον άτυχος του ματς, καθώς είδε τη βολίδα του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τιμ Χάουαρντ.

Από το 65' και έπειτα το γήπεδο έγινε κατηφορικό προς την εστία του τελευταίου. Η Σίτι είχε τον πλήρη έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία σοβαρή απειλή. Κάπως έτσι η Εβερτον πήρε την 4η φετινή εντός έδρας νίκη της και υποχρέωσε τους Πολίτες στην 3η δική του ανεξαρτήτως έδρας. Κυρίως όμως έδωσε το δικαίωμα στη Γιουνάιτεντ να πιάσει τη συμπολίτισσα της στην κορυφή της Πρέμιερλιγκ...

Διαβάστε αναλυτικά στο gazzetta.gr