Ο γενικός γραμματέας λοιπόν της επιτροπής διαιτησίας της Αγγλίας (PGMOL), Μάικ Ράιλι, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Eπαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), του αντίστοιχου Συνδέσμου Προπονητών (LMA) αλλά και με διαιτητές προκειμένου να καταστήσει σαφές ποια τάκλιν θα πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνα. Μετά από αυτή την συνάντηση αποφασίστηκε να σταλεί την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις ομάδες ένα DVD που θα εξηγεί ακριβώς ποια τάκλιν επιτρέπονται και ποια όχι.

«Θέλαμε μια σφαιρική και συλλογική άποψη και όχι απλά την γνώμη ενός διαιτητή για να βάλουμε τα όρια. Συμφωνήσαμε όλοι μας πως πάντα θα υπάρχουν οριακά τάκλιν αλλά το μήνυμα παραμένει το ίδιο τα τελευταία τρία χρόνια. Εάν κάνεις ένα τάκλιν με ταχύτητα, ένταση και με τα δύο πόδια σηκωμένα, τότε ρισκάρεις να δεις κόκκινη κάρτα», τόνισε ο πρώην διαιτητής.

Στο DVD αυτό θα στοιχειοθετείται με παραδείγματα από διάφορους αγώνες της Premier League την διαφορά ανάμεσα στα απρόσεκτα τάκλιν, τα επικίνδυνα τάκλιν αλλά και τα τάκλιν που γίνονται με πολύ δύναμη.

«Ο κανονισμός 12 καθορίζει την διαφορά ανάμεσα, σε απρόσεκτα, επικίνδυνα και δυνατά τάκλιν. Ουσιαστικά, καθορίζει ποια τάκλιν πρέπει να τιμωρούνται με κίτρινη και ποια με κόκκινη κάρτα», συμπλήρωσε ο Ράιλι.

Πηγή: sentra-goal.gr