Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Άρσεναλ καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Γουόλκοτ έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι από κοντά έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν στα ίσια το ματς στο 32ο λεπτό με το φοβερό απ' ευθείας φάουλ του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν.
Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν ωστόσο στο 38' να πάρουν ξανά προβάδισμα στο σκορ, καθώς ο Γουόλκοτ και πάλι έβγαλε ασίστ για τον Φαν Πέρσι που πέτυχε το 2ο γκολ του στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι με όμορφη κίνηση και πάσα, έβγαλε τον Τσάμπερλεϊν μόνο του με τον Ρόμπινσον και εκείνος έκανε το 3-1.

Σα να μην έφτανε αυτό για τα «ρόδα» στο 43ο λεπτό ο Ζιβέ αντίκρισε απ' ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον φαν Πέρσι και τα πράγματα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έγιναν ακόμη πιο εύκολα στη συνέχεια.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ μπήκε για να καθαρίσει το ματς και τα κατάφερε στο 51', καθώς ο Ν'Ζονζί έδιωξε ασταθώς την μπάλα μετά από κόρνερ και ο Αρτέτα με πλασέ από κοντά έκανε το 4-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσάμπερλεϊν με κοντινή προβολή μετά από νέα ασίστ του Γουόλκοτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, γράφοντας το 5-1.

Στο 61ο λεπτό ο Φαν Πέρσι ολοκλήρωσε το χατ τρικ, με δυνατό σουτ από κοντά μετά από σέντρα του Κοκελέν κι έκανε το 6-1.
Από εκεί και πέρα η Άρσεναλ κατέβασε ταχύτητα, ωστόσο κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα γκολ στις καθυστερήσεις του ματς με τον Τιερί Ανρί, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ εδώ και πέντε χρόνια.