Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Τότεναμ, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4', όταν ο Αντεμπαγιόρ βρήκε τον Σαχά μέσα στην περιοχή κι εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 33ο λεπτό η Τότεναμ διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Κοσιελνί ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μπέιλ, ο ρέφερι έδειξε το πέναλτι και ο Αντεμπαγιόρ από τα 11 μέτρα έκανε το 2-0.

Η Άρσεναλ παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 41ο λεπτό με την κεφαλιά του Σανιά μετά από τη σέντρα του Φαν Πέρσι.

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο λεπτά αργότερα, καθώς μετά από απομάκρυνση του Καμπούλ, ο Φαν Πέρσι με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Φρίντελ.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό ο Μπεναγιούν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Φρίντελ να διώχνει εντυπωσιακά, αλλά στο 51ο λεπτό ο Σανιά βρήκε τον Ροσίτσκι μέσα στην περιοχή και ο Τσέχος πλάσαρε κι έκανε το 3-2.

Στο 57ο λεπτό ο Γουόλκοτ αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 66ο λεπτό ο Γουόλκοτ με πλασέ μετά από κάθετη μπαλιά του Φαν Πέρσι, έκανε 4 τα γκολ της ομάδας του.

Το κρεσέντο της Άρσεναλ συνεχίστηκε και στο 67' ο Σονγκ βρήκε τον Γουόλκοτ μέσα στην περιοχή κι εκείνος έκανε το 5-2, ενώ η Τότεναμ έμεινε με 10 παίκτες στο 88ο λεπτό λόγω αποβολής του Πάρκερ.