Η Λίβερπουλ για μια ακόμα φορά φτάνει μέχρι την πηγή, αλλά... δεν καταφέρνει να πιει νερό! Οι Ρεντς είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχαν ένα γκολ, έχασαν πέναλτι και είχαν αρκετές ευκαιρίες και δύο δοκάρια. Η Άρσεναλ όμως είχε Σέζνι και Φαν Πέρσι και μετά την μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ παίρνει ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα σε μεγάλο ματς! Ο Πολωνός γκολκίπερ έβγαλε το πέναλτι και αρκετές ακόμα φάσεις και ο Ολλανδός χτύπησε δύο φορές! Μία στο 31` για να ισοφαρίσει το αυτογκόλ του Κοσιελνί από το 23` και μία στο 92` για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του!

Στο ρυθμό των Ρεντς!
Η Λίβερπουλ προσπάθησε από το ξεκίνημα να «χτυπήσει» στην προβληματική φέτος άμυνα της Άρσεναλ, είτε πιέζοντας τους αμυντικούς, είτε βγάζοντας μπαλιές προς τους γρήγορους Σουάρες και Ντάουνινγκ, ενώ κέρδιζε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και είχε καλή ανάπτυξη, παρά την απουσία του Τζέραρντ. Αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει κάποια κόρνερ, να κάνει μία... υποψία ευκαιρίας με τον Κέλι, αλλά η Άρσεναλ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη. Με τρομερή μακρινή μπαλιά ακριβείας, ο Ροσίτσκι βρήκε τον Γουόλκοτ στα δεξιά, ο οποίος έκανε ένα ξαφνικό γύρισμα, με τον Ρέινα να αποκρούει. Στο 10` ο Σέζνι βγήκε έξω από την περιοχή του και έδιωξε με το κεφάλι την μπάλα προ του Σουάρες, με τον Ντάουνινγκ να παίρνει το «ριμπάουντ», αλλά να μην σουτάρει καλά. Στο 18` ο Ουρουγουανός συνεργάστηκε άψογα με τον Κάουτ και κέρδισε το πέναλτι από τον Σέζνι, ο οποίος «έφαγε» την ντρίπλα και έπεσε πάνω στα πόδια του! Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό κερδισμένο πέναλτι του Σουάρες, ο οποίος έχει πάρει περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κάουτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε! Η μπάλα επέστρεψε στον Ολλανδό, αλλά ο Πολωνός κίπερ ήταν ξανά εκεί!

Αυτογκόλ και ισοφάριση!
H χαμένη ευκαιρία δεν αποθάρρυνε τους Ρεντς, που συνέχισαν να αναπτύσσονται υποδειγματικά και στο 23` ο Χέντερσον βγήκε μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Κοσιελνί στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Η Λίβερπουλ είχε πλέον αποκτήσει το προβάδισμα που άξιζε και πίεσε για το δεύτερο γκολ. Στο 25` ο Σέζνι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σουάρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Και εκεί που φαινόταν ότι οι Ρεντς ήλεγχαν πλήρως το ματς, οι «Κανονιέρηδες» χτύπησαν με τον συνήθη... εκτελεστή. Ο Σανιά βρήκε χώρο από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, με τον Φαν Πέρσι να μπαίνει «σφήνα» στους αμυντικούς και με κεφαλιά να ισοφαρίζει! Αυτή ήταν και η μοναδική φάση της ομάδας του Βενγκέρ στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν μια εξαιρετική ενέργεια του Σουάρες στην περιοχή, την οποία έβγαλε ξανά ο Σέζνι και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Κάουτ, με τη φάση να ξεκινά από «πούλημα» της μπάλας από τον Γουόλκοτ!

Χτύπησε ο Αρτέτα, έπεσε ο ρυθμός
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το ματς διεκόπη, αφού ο Αρτέτα είχε μία σύγκρουση με τον Χέντερσον και αποχώρησε με το φορείο. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον χειροκρότησαν ιπποτικά, όπως και τον Μπεναγιούν όταν έγινε αλλαγή. Ο Ισπανός ένιωθε καλά, αλλά για παν ενδεχόμενο πήγε στο νοσοκομείο. Ο Ντιαμπί πήρε τη θέση του, με τον ρυθμό να έχει πέσει. Η είσοδος του Γάλλου βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά η Άρσεναλ έχασε στην ανάπτυξη, με τους Ρεντς να συνεχίζουν να ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά να είναι λιγότερο απειλητικοί. Στο 69` μια χαμηλέ σέντρα του Κάουτ έφτασε στον Κέλι, ο οποίος από πολύ κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, αφήνοντας την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη Η Άρσεναλ απάντησε στο 72` με ένα σουτ του Γουόλκοτ, το οποίο κόντραρε και ανάγκασε τον Ρέινα σε απόκρουση με τα πόδια.

Τράβηξε... 31 ο Φαν Πέρσι!
Οι Gunners χτύπησαν ξανά καμπανάκι στο 79`, με τον Γουόλκοτ να «ξεχνιέται» στην περιοχή και να πιάνει μια κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Ρέινα δεν αιφνιδιάστηκε. Ο διαιτητής έδειξε 8` καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του Αρτέτα και εκεί που οι Ρεντς έδειχναν ότι θα τα δώσουν όλα για το προβάδισμα, τους πάγωσε ο Φαν Πέρσι! Ο Σονγκ έκανε την μπαλιά-τρύπα και πριν η μπάλα σκάσει κάτω ο Ολλανδός με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα, στο 31ο φετινό του γκολ! Οι παίκτες του Νταλγκλίς προσπάθησαν, αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν να έχει στο 96` μία ακόμα καλή στιγμή!

Πηγή: gazzetta.gr