Ηταν αναμφίβολα η νίκη της αγωνιστικής και μία από τις πλέον ηχηρές τη φετινή περίοδο. Το 0-3 της Μπολόνια επί της Ιντερ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» ήταν εκκωφαντικό, μα για να έχει αξία, ο Μάρκο Ντι Βάιο και η παρέα του όφειλαν να το ντουμπλάρουν. Η εξ αναβολής αναμέτρηση (την 1η Φεβρουαρίου δεν είχε γίνει εξαιτίας του χιονιά) με τη Φιορεντίνα ήταν και μία πρώτης τάξης ευκαιρία, ώστε οι Ροσομπλού να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τελικά τα κατάφεραν μία χαρά. Αν και ζορίστηκαν στην αρχή, επικράτησαν εύκολα με 2-0. Και όμως η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που είχε μπει πιο δυνατά στο ματς, με τους Γιόβετιτς και Βάργκας να σπαταλούν τις ευκαιρίες τους. Σταδιακά η Μπολόνια ισορρόπησε αν και ο πορτιέρο της, Ζιλέ χρειάστηκε να τεντώσει όλο το κορμί του για να διώξει την ομάδα του από το διαφαινόμενο γκολ του Αμάουρι.

Στο 30' όμως ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κάνει φάση. Ο Ντι Βάιο του έκανε την πάσα, αλλά ο Αρτούρ Μπόρουτς αρχικά τον νίκησε στο τετ α τετ. Ωστόσο, ο τέως επιθετικός της Γουέστ Χαμ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Στη συνέχεια ο Αμάουρι απέτυχε εκ νέου να βρει δίχτυα για τους Βιόλα και στο 43' ο Γκαστόν Ραμίρες με ένα πανέμορφο γκολ κλείδωσε το ματς.

Στο 50' ο Ρούμπεν Ολιβέιρα αποβλήθηκε για τη Φιορεντίνα και κάπου εκεί έληξε η σεμνή τελετή. Στο 67' πέρασε στο ματς και ο Παναγιώτης Κονέ που είχε σχετικά καλή απόδοση, δίχως όμως να κάνει κάτι σημαντικό στον αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr