Ο αγώνας στο «Σαν Πάολο» άρχισε με ένα καλό σουτ για την Ιντερ με τον Στάνκοβιτς στο 3ο λεπτό, για να πάρουν σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού η Νάπολι. Οι Παρτενοπέι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφεραν σιγά-σιγά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο προς την εστία του Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος στο 25' έκανε εκπληκτική απόκρουση σε πολύ ωραίο και δυνατό σουτ του Τζεμαϊλί. Λίγα λεπτά μετά, στο 29', η Νάπολι άγγιξε ξανά το γκολ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Καβάνι.

Οι δύο ομάδες έδειχναν κουρασμένες καθώς είχαν και παιχνίδι μεσοβδόμαδα για το Champions League αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να ανοίγουν την αντίπαλη άμυνα. Οσο για την Ιντερ, για την οποία ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε τους Μιλίτο-Φορλάν στην επίθεση και τον Σνάιντερ πίσω τους, απείλησε προς το τέλος του ημιχρόνου με μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ολλανδού.

Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Ρανιέρι έβγαλε τον Σνάιντερ και έβαλε τον Πατζίνι, με την εικόνα του παιχνιδιού πάντως να μην αλλάζει. Η Νάπολι είχε την υπεροχή, έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και τελικά άνοιξε το σκορ στο 59' με το ωραίο πλασέ του Λαβέτσι από την πάσα του Καβάνι.

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν η αντίδραση των Νερατζούρι αλλά είναι σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση εδώ και εβδομάδες ώστε να μην μπορούν να κάνουν και πολλά... Επρεπε να μείνει με 10 παίκτες η Νάπολι στο 77', από την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αρόνικα, για να ανέβουν οι Μιλανέζοι και να απειλήσουν στα τελευταία λεπτά.

Ο Πατζίνι, όμως, ήταν για ακόμη μία φορά μοιραίος και το 1-0 δεν άλλαξε. Η Νάπολι ανέβηκε στην 5η θέση με 40 βαθμούς και κυνηγάει τις Λάτσιο και Ουντινέζε που έχουν 45, αφήνοντας πίσω τις Ρόμα (38) και Ιντερ (36).

Οσο για τους Νερατζούρι, αυτή ήταν η 7η ήττα στα τελευταία 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και λογικά κάπου εδώ ο Ρανιέρι θα απολυθεί...

Πηγή: gazzetta.gr