Με σημαντικές απουσίες παρατάχθηκαν αμφότερες οι ομάδες στο «Φρίουλι» αλλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αυτό φάνηκε να επηρεάζει λιγότερο τη Νάπολι, καθώς ήταν πιο επιθετική και προσπάθησε να απειλήσει σε κάποιες περιπτώσεις με τους Καβάνι και Πάντεφ. Αυτό που μετράει, όμως, είναι το γκολ και αυτό το πέτυχε η Ουντινέζε στο 27'. Κλασική αντεπίθεση της ομάδας του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, ο Ντι Νατάλε άνοιξε δεξιά για τον Φαμπρίνι, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Πίντζι από κοντά έκανε το 1-0!

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου οι Παρτενοπέι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν έκαναν κάποια καθαρή ευκαιρία, με την Ουντινέζε να διατηρεί το προβάδισμα.

Ενα προβάδισμα που το διεύρυνε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52', όταν ο Πασκουάλε σέντραρε από αριστερά, ο Πίντζι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντι Νατάλε από κοντά έγραψε το 2-0. Η νίκη, πλέον, έμοιαζε σχεδόν σίγουρη για τους γηπεδούχους, που έμειναν όμως με 10 παίκτες στο 60' μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Φαμπρίνι για φάουλ στον Καναβάρο, με τον παίκτη της Ουντινέζε να είναι έξαλλος με την απόφαση του διαιτητή.

Ακόμη... πιο έξαλλοι έγιναν στις τάξεις των γηπεδούχων όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τη Νάπολι στο 74' σε χέρι του Ντομίτζι, αν και θα μπορούσε να δοθεί και επιθετικό φάουλ του Καναβάρο. Τελικά ο Καβάνι αστόχησε από τα 11 βήματα καθώς εκτέλεσε στο κέντρο και ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε, με την Ουντινέζε να μένει και... χωρίς προπονητή αμέσως μετά καθώς αποβλήθηκε ο Γκουιντολίν για τις διαμαρτυρίες του προς τον ρέφερι Ρόκι.

Μέσα σε όλα αυτά που γίνονταν, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο καθώς σε κάθε φάση έβγαζαν τον εκνευρισμό τους και αυτός έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν ο Καβάνι στο 81' με εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά τη Νάπολι στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ των Παρτενοπέι που πίεζαν ασφυκτικά και στο 85' ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Καβάνι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με σουτ νίκησε τον Χαντάνοβιτς!

Ο Ζούνιγκα είχε ευκαιρία στο 90' να κάνει την πλήρη ανατροπή αλλά το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, με την Ουντινέζε να την πέφτει στον διαιτητή με το τέλος του αγώνα και τους οπαδούς της στις εξέδρες να φωνάζουν διάφορα για τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Το σίγουρο είναι ότι με αυτό το 2-2 οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες στην 4η θέση με 47 βαθμούς, παραμένοντας στο -1 από την 3η Λάτσιο (48) και η μάχη για την έξοδο στο Champions League θα συνεχιστεί...

Πηγή: gazzetta.gr