Όπως αποκάλυψε Μάνος Τσαλγατίδης στον OverFM ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην απόκτηση του βραζιλιάνου στόπερ Βιτάο από την Σαχτάρ.

Όπως ήταν γνωστό ο Δικέφαλος θα έκανε κάποια μεταγραφική κίνηση για να καλυφθεί το κενό του Μιχαηλίδη καθώς είχε δημιουργηθεί αριθμητικό έλλειμα στα στόπερ. Έτσι ο Ζοσέ Μπότο έψαξε στην αγορά της Ουκρανίας για  υποψήφιους παίκτες με τον βραζιλιάνο Βιτάο, που αγωνιζόταν στη Σαχτάρ μέχρι πρότινος, να μπαίνει ψηλά στη λίστα. Πρόκειται για ένα «ποδοσφαιρικό» παιδί του Πορτογάλου καθώς στο παρελθόν εκέινος τον είχε παροτρύνει να διαλέξει το Ουκρανικό πρωτάθλημα.

Με τις εξελίξεις όμως στην Ουκρανία ο παίκτης της Σαχτάρ θέλει να σπάσει το συμβόλαιο με την ομάδα. Πάρα πολλά συμβόλαια στον Ουκρανικό πρωτάθλημα έχουν ρήτρα ότι σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία ο παίκτης θα μπορέι να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είναι μόνο του στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για τον παίκτη με μία από αυτές να είναι η Ιντερνασιονάλ.

Ο γεννηθείς του 2000 Βιτάο, πρόκειται για έναν γεροδεμένο παίκτη ύψους 1,85 που αγωνίζεται στη θέση του στόπερ. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο δεν έχει τις μεταβιβάσεις του Μιχαηλίδη. Το στυλ και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι κοντά σε αυτόν του Ίνγκασον.