ΠΑΟΚ: Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι, κατά κοινή ομολογία, η καλύτερη στην Ελλάδα και από αυτήν έχουν βγει μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως οι Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τζίμας, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Τσαούσης και άλλοι πολλοί, που έπαιξαν και παίζουν στην πρώτη ομάδα του δικεφάλου, ενώ αποτελούν και την μεγάλη ελπίδα για το μέλλον.

Εάν μάλιστα, ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου δώσει περισσότερο χρόνο στους παίκτες από την Ακαδημία, τότε είναι πολύ φυσιολογικό να δείξουν το ταλέντο τους, όπως π.χ. ο Τζίμας, που παίρνει ευκαιρίες αλλά ολιγόλεπτες και δεν μπορεί να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, αν και υπάρχει η «δικαιολογία» των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου χρειάζεται εμπειρία.

ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε με τη συνδρομή και την υπευθυνότητα του Άγγελου Αναστασιάδη, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά η LIVE SPORT, μια πολύ μεγάλη έκταση για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους Ταγαράδες της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έκτασης 150 στρεμμάτων, στο σημείο όπου οι «ασπρόμαυροι» θα φτιάξουν το νέο τους ποδοσφαιρικό καταφύγιο.

Το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο που βρίσκεται στη Νέα Μεσημβρία, στα δυτικά. Θα περιλαμβάνει εργομετρικά κέντρα, γήπεδα ποδοσφαίρου και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ γίνεται συζήτηση να δημιουργηθεί στην έκταση και κολυμβητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2025.

Οι παλιές εγκαταστάσεις του Δικεφάλου, μόλις γίνει η μετακόμιση στους Ταγαράδες, πιθανώς θα χρησιμοποιηθούν για τα μικρότερης ηλικιακά τμήματα της ομάδας και αυτό είναι που «εκτοξεύει» το ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη της Ακαδημίας.

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή, θα είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα, που θα διαθέτει ένα ολόκληρο αθλητικό κέντρο, σε ευρωπαϊκά πρότυπα (Νέα Μεσημβρία), αποκλειστικά για τα τμήματα της Ακαδημίας του και αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στο ενδιαφέρον νέων παικτών, αλλά και των οικογενειών τους, να έρθουν στον ΠΑΟΚ και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην ασπρόμαυρη οικογένεια, για να μάθουν το σωστό ποδόσφαιρο και να αγωνιστούν, γιατί όχι και στην πρώτη ομάδα του δικεφάλου του Βορρά.

ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σήμερα, αποκαλύπτουμε το επόμενο βήμα του ΠΑΟΚ, όσον αφορά στην οργάνωση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και της επέκτασης αυτής στα Βαλκάνια!

Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και υπεύθυνος της Ακαδημίας, όσον αφορά στην οργάνωση, μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Βουλγαρία, όπου θα υπογράψει συμφωνίες με τρεις Ακαδημίες της γειτονικής χώρας!

Οι Ακαδημίες αυτές θα έχουν το σήμα και την «καθοδήγηση» από τον ΠΑΟΚ, για την ανάδειξη των ταλέντων της περιοχής, ενώ οι Ακαδημίες βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Βουλγαρίας, πλησίον των ελληνικών συνόρων και όχι μόνο.

Τα ονόματα των Ακαδημιών αποτελούν «επτασφράγιστο μυστικό», τουλάχιστον μέχρι την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων και θα ανακοινωθούν επισήμως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως και φωτογραφίες από την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, είναι φυσικά να πάρουν όλα ή όσα περισσότερα ταλέντα από τη Βουλγαρία μπορούν, μικρών ηλικιών (από 12 και άνω) για να τα φέρουν στην Ελλάδα, να ενσωματωθούν στην εδώ Ακαδημία και να ακολουθήσουν κατά γράμμα το προπονητικό πρόγραμμα, ένα φιλόδοξο και έξυονο σχέδιο, γιατί στη γειτονική Βουλγαρία, υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά όχι τόσο μεγάλη οργανωση, κάτι που θέλει να προσφέρει ο ΠΑΟΚ, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ταλέντων της Βουλγαρίας και των οικογενειών τους.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός-ΠΑΟ για τον... νέο Γκραντ στη Basket League - Άσχημα μαντάτα για Μιλουτίνοφ, ξανά για Σενγκέλια!