Στον ΠΑΟΚ και επισημα ανήκει ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης, 23χρονος αμυντικός μέσος (γεννημενος τον Φεβρουάριο του 2001), που την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στον Πανσερραϊκό υπό τις οδηγίες τού Πάμπλο Γκαρσία.

Η ομάδα από τις Σέρρες τού πρότεινε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, προσφέροντας μάλιστα το ταβάνι των αποδοχών που μπορούσε για να τον πείσει, αλλά ο νεαρός άσος είχε στο μυαλό του να πάει σε μεγάλη ελληνική ομάδα.

Αυτή, άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορα που μέλος των Big 4 τού ελληνικού ποδοσφαίρου τον προσέγγισε, καθώς και το καλοκαίρι του 2022 είχε φτάσει μια ανάσα από την ΑΕΚ. Αλλά, τελικά, είχε αποφασίσει να παίξει μπάλα στον Πανσερραϊκό και, όπως φαίνεται, δικαιώθηκε.

"Ως στόπερ και όχι ως χαφ τον υπολογίζει ο Λουτσέσκου", ανέφερε στο sportdog πηγή που γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει στον Δικέφαλο και πρόσθεσε: "Οι εμφανίσεις που έκανε ο Θυμιάνης ως στόπερ εναντίον του Ελ Κααμπί αλλά και του Λιβάι Γκαρσία, ήταν που έπεισαν τον Λουτσέσκου ότι μπορεί να του δώσει λύσεις στην άμυνα. Άλλωστε ξεχωρίζει και για την προσωπικότητά του στο γήπεδο".

Με τον Κουλιεράκη να συνεχίσει, τον Μιχαηλίδη ανανεώνει το συμβόλαιο, τον Κεντζιόρα να είναι με το 1,5 πόδι στην επιστροφή αλλά και το κλαμπ να έχει βάλει ως προτεραιότητα να αποκτήσει ένα στόπερ επιπέδου στην θέση του Έκονγκ, ιεραρχικά ο Θυμιάνης θα γίνει πέμπτη λύση για τον Δικέφαλο.

"Ο ΠΑΟΚ κάνει 50-60 ματς τη σεζόν, θα βρει χρόνο συμμετοχής. Ο Λουτσέσκου, άλλωστε, δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του: Ο Ζιβκοβιτς έχει περίπου ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Σάστρε! Κάτι που σημαίνει ότι κάνει εκπληκτική διαχείριση ο Λουτσέσκου", σχολίασε η πηγή μας.

Ο λόγος που δεν είχε πάει στην ΑΕΚ πριν από δύο καλοκαίρια; "Ήταν ο τρόπος που τον είχαν προσεγγίσει, τότε. Δεν του άρεσε. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συνέβη, τώρα, με τον ΠΑΟΚ", ακούσαμε από την άλλη άκρη τής τηλεφωνικής γραμμής, όπως και το γεγονός ότι ομάδες από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία αλλά και την Αγγλία είχαν τσεκάρει την περίπτωσή του και τον ειχαν προσεγγίσει

Αυτή είναι η αλήθεια για τον Μεϊτέ - Μένει ο Σαμάτα στον Δικέφαλο;

Στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ αυτό που έχει πρωταγωνιστικο ρόλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που έκλεισε η υπόθεση του Μαντί Καμαρά, είναι το θέμα του Μεϊτέ. Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι έφτασαν σε μια αρχική συμφωνία με την Μπενφίκα (τέλος πάντων είναι κοντά σε συμφωνία για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του), αλλά δεν υπάρχει η ίδια αρχική συμφωνία με τον παίκτη.

Ο Γάλλος άσος καταλαβαίνει ότι, και λόγω ηλικίας, θα πρέπει να ψάξει και να βρει το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο - Ίσως να είναι το τελευταίο μεγάλο που θα υπογράψει. Μετά από μια σεζόν που έπαιξε βασικός σε ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε μακριά στην Ευρώπη, μοιραία θέλει να το εκμεταλλευτεί.

Δεν είναι οτι δεν θελει να μείνει στον Δικέφαλο. Αλλά θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να βρει μεγάλη αμοιβή. Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι στο τέλος θα μείνει, για αυτό και προσπαθούν κάπως να οριοθετήσουν το πότε θα τους απαντήσει αν αποδέχεται την πρόταση που του έκαναν ή όχι. Αλλά μην αποκλείσετε αν βρει αλλού καλή προσφορά, να χαιρετίσει...

Και κάτι τελευταίο: "Τελειωμένο" εδώ και μήνες είχαν οι περισσότεροι τον Αλί Σαμάτα από τον ΠΑΟΚ, αλλά όπως είχατε διαβάσει στο sportdog αν ο πεπειραμένος επιθετικός επιμείνει να πάρει το 1+ εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του για τον επόμενο χρόνο, το κλαμπ δεν θα τον αφήσει ελεύθερο. Δεν έχει νόημα να δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό και στο τέλος να μην παίξει στον ΠΑΟΚ.

Υπήρξε τον περασμένο Γενάρη ενδιαφέρον από τη Ρουμανία, αλλά εκεί η στρόφιγγα με τα λεφτά είναι περιορισμένη. Τι θα μπορούσε, τελικά, να γινει με τον Σαμάτα; Αυτό που, επίσης, έχουμε γράψει από καιρό: Να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον Δικέφαλο, αλλά με άλλον ρόλο. Εκείνον του δεύτερου επιθετικού, που θα μοιράζει μπάλα, θα ανοιγει χώρους, θα τραβάει πάνω του αμυντικούς (όπως έκανε και φέτος δηλαδή!), αλλά δεν θα έχει το άγχος να είναι ο φουνταριστός, δεν θα είναι το τελικό σουτ για γκολ από εκείνον. 

Δεν λέει κανείς ότι είναι ιδανική λύση να έρχεται από τον πάγκο ως δεύτερος επιθετικός κάποιος που πήρε 1+ εκατ. ευρω συμβολαιο για να είναι φουνταριστός. Αλλά αν δεν προκύψει άλλη λύση μην αποκλείσετε να το δούμε αυτό την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο...   

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr