Πρόκειται για τον αριστερό μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκες, που εσχάτως συνδέθηκε με τους Πειραιώτες αλλά στην αρχή τού καλοκαιριού είχε συνδεθεί και με τους Πράσινους. Ο 31χρονος διεθνής Ελβετός άσος, με σπουδαία καριέρα σε Ζυρίχη, Βόλφσμπουργκ, Μίλαν, Αϊντχόφεν και Τορίνο, που στις αρχές Ιουλίου έμεινε χωρίς ομάδα, έχει market value στα 3,5 εκατ. ευρώ - Παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 28 εκατ. ευρώ.

Στην καριέρα του έχουν πληρωθεί 25+ εκατ. ευρώ σε transfer fees και μπορεί να παίξει τόσο ως αριστερός μπακ αλλά και ως αριστερός στοπερ - Τα συντριπτικά περισσότερα παιχνιδια στην καριέρα του τα έχει παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Καλή ταχύτητα και προωθήσεις, έχει το αγωνιστικό προφίλ για να παίξει τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό. Αν και στο Λιμάνι υπάρχει ήδη ο Ορτέγκα και περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Ομάρ Ρίτσαρντς στη Νότιγχαμ Φόρεστ (είναι πιθανό να έρθει, ξανά με τη μορφή δανεισμού), ενώ στον Παναθηναϊκό υπάρχει ήδη ο Μλαντένοβιτς στα 33 και σε λίγες μέρες ο Ροντρίγκες θα γίνει 32...

Όσο κυκλοφορεί ελεύθερος και με δεδομένο ότι έχει τεθεί υπόψη τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού από τον μάνατζέρ του, μην αποκλείσετε να υπάρξει ενεργοποίηση γύρω από το όνομά του.

Άλλωστε στο Λιμάνι θα ρίξουν το βάρος μέσα στις επόμενες ημέρες στο θέμα τού Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος άσος θέλει να παίξει ξανά μπάλα στην Ελλάδα, το έχει δηλώσει στους ανθρώπους της Γουλβς, αλλά κλασσικά τέτοιες υποθέσεις τελειώνουν μέσα στον Αύγουστο. Το ρεπορτάζ από την πλατεία Αλεξάνδρας αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου το θέμα θα έχει λήξει - Για να φανεί μέχρι τότε και στο αγγλικό κλαμπ τι θα γίνει με τους εξτρέμ του, καθώς το Financial Fair Play περιορίζει κάπως τη διοίκηση για ενίσχυση.

Εύκολα ή δύσκολα, μέχρι τις 10/08 ή μέχρι τις 30/08 δηλαδή, ο Ποντένσε θα επιστρέψει στο Λιμάνι και για αυτό δεν έχει κανεις αμφιβολία...